Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Bateri Freedrum ile Müzisyenler Özgürleşiyor

Sanal Bateri Freedrum ile Müzisyenler Özgürleşiyor

Cepte taşınabilen sanal bateri Freedrum ile bateristler diledikleri yerde pratik yapabilecek.

Bateri çalan müzik aşıklarını özgürleştirmeyi hedefleyen Freedrum projesi, Kickstarter’da büyük ilgi topluyor. Freedrum’ı kullanabilmek için evden çıkarken yanınıza almanız gereken tek şey bagetleriniz. Freedrum kitini bagetlerinizde birer yüzük gibi geçirdiğinizde bir sanal bateri sahibi oluyorsunuz, istediğiniz anda bol bol pratik yapabilmeniz mümkün hale geliyor.

Freedrum temel olarak bir çift harekete duyarlı sensörden oluşuyor. Dahili jiroskopları kullanan sensörler hareketi algılayabiliyor ve 1 saatlik şarjla 7 saat boyunca çalışıyorlar. Sistem Bluetooth ile akıllı telefonunuza bağlanabiliyor. Basit bir açma kapama düğmesi olan ürün, tek bir LED aracılığıyla batarya seviyesini ve bağlantı durumunu gösteriyor. Dayanıklı sert plastikten yapılan parçalar, darbelere dayanıklı.

Freedrum, Bluetooth Midi’yi destekleyen bütün program veya uygulamalarla kullanılabiliyor. Örneğin; DM1 (Fingerlab), MoDrum ve Vatanator Drum Machine gibi pek çok iOS uygulamasıyla sorunsuz çalıştırılabiliyor. MacOS ve Windows 10’daki testlerden de başarıyla geçmiş. Android’de ise birkaç milisaniyelik gecikmelerle çalıştığı tespit edilmiş. Bu nedenle Android versiyonundaki bu sorunu gidermek için ekip son sürat çalışmalarına devam ediyor.

150 bin dolar hedefini aşarak şu ana kadar 416 bin dolar fon toplamış olan projedeki erken sipariş indirimi de git gide azalıyor. Geçtiğimiz hafta 79 dolar fiyatla erken sipariş vermek mümkündü, bu hafta ise 89 dolara erken sipariş verilebiliyor. Ürünün tahmini teslim tarihi ise Ağustos 2017 olarak belirtilmiş.

Görsel: freedrum