Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
25 Türk Sanatçıyı Sığla Ormanlarında Bir Araya Getiren Proje: Doğa için Sanat

25 Türk Sanatçıyı Sığla Ormanlarında Bir Araya Getiren Proje: Doğa için Sanat

İngiliz ressamlar ve genç Türk sanatçılar Türkiye'nin güneybatısındaki sığla ormanlarına dikkat çekmek için "Doğa için Sanat" projesinde buluştu.

Dünyada sadece Türkiye’nin güneybatı kesiminde doğal olarak bulunan Sığla ormanlarına dikkat çekmek amacıyla İngiliz doğa ressamları genç Türk sanatçılarla “Doğa için Sanat” başlıklı bir proje içinde buluştu.

AB Sivil Toplum Diyaloğu Programı tarafından desteklenen ve Türkiye’den Doğa Koruma Merkezi (DKM) ve İngiltere’den Society of Wildlife Artists (SWLA) ortaklığında yürütülen projede; 25 genç Türk sanatçı İngiltere’den 4 deneyimli doğa sanatçısı ile geçtiğimiz Haziran ayında Muğla Köyceğiz’de bir araya geldi. 5 gün süren atölye kapsamında ortaya çıkan 400 eser arasından seçilenler, önce Türkiye’de sergilendikten sonra Londra’da SWLA tarafından bu yıl 53. kez düzenlenen geleneksel “Doğal Bakış / The NaturalEye” sergisinde yer aldı. Bu iş için Londra’nın kalbinde yer alan Mall Galerileri’nin bir odası “Çerçevelerden Dışarı” temasıyla “Sığla Ormanlarında Sanat” koleksiyonuna ayrıldı ve 26 Kasım – 6 Kasım tarihleri boyunca genç Türk sanatçıların eserlerine yer verdi.

Projeye katılan sanatçılar şöyle: Ahmet Özdemir, Aybars Yücel, Büşra Kuzu, Ben Woodhams, Burcu Meltem Arık, C. Mehmet Kösemen, Cem Parlar, Duygu Topçu, Ebru Tatlısu, Esther Tyson, Fatih Öztürk, Gökçe İrten, Gözde Yurdunmalı, Gülçin Karaca, Gizem Güvendağ, Gonca Mine Çelik, Greg Poole, Leyla Temiz, Medine Irak, Mert Tugen, Merve Özcan, Nik Pollard, Nilüfer Araç, Sedat Girgin, Selçuk Yılmaz, Sumrukuş, Tora Benzeyen, Tuğçe Aytürk, Yağmur Koçak, Zeynep Sağır, Şura Seyhan.

Sergide yer alan eserlerden bazıları:

Ahmet Özdemir


Aybars Yücel


Büşra Kuzu


Ben Woodhams


Burcu Meltem Arık


C. Mehmet Kösemen


Cem Parlar


Duygu Topçu


Ebru Tatlısu


Esther Tyson


Fatih Öztürk


Gökçe İrten


Gözde Yurdunmalı


Gülçin Karaca


Gizem Güvendağ


Gonca Mine Çelik


Greg Poole


Leyla Temiz


Medine Irak


Mert Tugen


Merve Özcan


Nik Pollard


Nilüfer Araç


Sedat Girgin


Selçuk Yılmaz


Sumrukuş


Şura Seyhan


Tora Benzeyen


Tuğçe Aytürk


Yağmur Koçak


Zeynep Sağır

Görsel: Doğa için Sanat