Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çaya Batırıp Yenilesi Manzaralar

Çaya Batırıp Yenilesi Manzaralar

İtalyan fotoğraf sanatçısı Paolo Pettigiani, İtalya'nın kuzeydoğusunda uzanan Dolomites sıradağlarını kızılötesi şekilde fotoğraflayarak sanki bulutlarla değil pembe pamuk şekerlerle kaplanmış bir gerçeklik yaratıyor.

Dolomites, İtalya’nın kuzeydoğusunda bulunan bir sıradağ bölgesi. Doğa örtüsüne hayran bırakan bu sıradağlar adını o bölgeden çıkartılan dolomit taşından alıyor. İçerisinde pek çok bölgesel park bulunuyor bu sıradağların ve genelde doğa sporları sevenlerin Avrupa’daki uğrak noktalarından oluyor burası. 26 yaşındaki genç İtalyan fotoğrafçı Paolo Pettigiani ise bu bölgeyi herhangi bir doğa sporu için ziyaret etmedi. Fotoğrafçı Dolomites sıradağlarını öyle bir fotoğrafladı ki bu fotoğraflardan sonra oraya dağa tırmanışa değil pamuk şeker gibi olan bulutlardan bir tutam yakalamaya gidecek görenler.

Gözün Gördüğü Yeşil Kamerada Pembeleşirse

Pettigiani 11 yaşından beri elinden fotoğraf kamerasını eksik etmiyor. Sanatçının sitesinde portfolyosunu incelerseniz çok güzel karelere şahit olduğunu ve bizleri de o anlarla bir araya getirdiğini görebilirsiniz. Sanatçı son birkaç yıldır özellikle kızılötesi fotoğrafçılıkla ilgilenmeye başlamış ve bazı seriler yayınlamıştı. Geçmişte New York’ta bulunan Central Park’ı kızılötesi şekilde fotoğraflayan sanatçı şimdi de Dolomites’ı pembeleşinceye kadar kızartmış.

Kızılötesi fotoğrafçılıkta kızılötesi ışığın genellikle görünmeyen dalga boylarını işleyen özel bir film veya ışık sensörü kullanılıyormuş. Pettigiani’nin elde ettiği karelerde de iğne yapraklı ağaçlar karpuz pembesine bürünüyor, kızılötesi ışığı yansıtmayan yüzeylerdeki doğal renk tonları da bu pembelere uyum sağlıyor.

Sanatçının tüm çalışmalarını sitesindenBehance ve Instagram’ından takipleyebilir, çalışmalarını Lumas’tan satın alabilirsiniz.

Görsel: Paolo Pettigiani