Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğa Bize Dur Mu Diyor?

Doğa Bize Dur Mu Diyor?

Conservation International için hazırlanan çalışmada doğal afet sonrasında çekilen görüntülerdeki DUR işaretleri kullanılarak önemli bir mesaj veriliyor.

Daha önce nesli tükenmekte olan kuşlar için yaptığı Twitter kampanyasıyla dikkat çeken Conservation International, şimdi de gezegenimizin geleceği hakkında önemli bir mesaj veriyor. Kolombiya Conservation International için MullenLowe SS3 tarafından hazırlanan kampanyada doğa için bir şeyler yapmaya başlamamız gerektiği etkili bir yolla anlatılıyor.

Kampanyada Kolombiya’da yakın zamanda yaşanan doğal afetlerin görüntüleri kullanılmış. Sel, fırtına, hortum gibi felaketler sonrasında çekilen görüntülerde yakalanan “DUR” işaretlerinin kolajıyla ortaya çıkan çalışma, doğanın bize bir mesaj vermek istediğini anlatıyor. Her gün görmeye alışık olduğumuz bu işaretleri başka bir bağlam içerisinde yerleştirerek çarpıcı bir anlatım yolu izliyor.

Doğal Afetin İçindeki Dur İşareti

Sel olmuş yollar, etrafındakileri savuran rüzgar, yıkılmış ağaçlar gibi görüntülerin arasında gözümüze çarpan “STOP” işareti oldukça güçlü bir etki yapıyor. Ağaçları kesmesek, binaları patır patır dikmesek, dünyaya ve gezegenimize daha çok özen göstersek bu felaketlerin sonuçları bu kadar ağır olur muydu bunu düşündürüyor. Doğayı korumak için harekete geçmek ve bu gidişata dur demek gerektiğini hatırlatıyor.

Dünya İklim Günü kapsamında yayınlanan kampanya Kolombiya çapında yayınlanıyor. Televizyon, açık hava, sosyal medya ve basın ayaklarıyla destekleniyor.

conservation international_mullenlowe ssp3_kolombiya_nature signs_bigumigu_2

Künye:

Reklamveren: Conservation International
Reklam Ajansı: MullenLowe SSP3
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Carlos Andrés Rodríguez
Yaratıcı Yönetmen: Juan David Arboleda, Guillermo Siachoque
Reklam Yazarı: Jorge Eliécer Pinto, Abel Antonio Gómez
Sanat Yönetmeni: Camilo Londoño, Byron Poveda
CEO: Francisco Samper
Yetkili Operasyon Yönetmeni: Juan Pablo García
Retouching: La Salvación Studio
Kurgu: Jonathan Bolívar
Planlama Yönetmeni: Carolina Mejía

Görsel: YouTube – MullenLowe