Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Astronot, Yönetmen ve Ayının Kesişen Hikayesi

Bir Astronot, Yönetmen ve Ayının Kesişen Hikayesi

Mathieu Libman’ın imzasını taşıyan The Moon's Not That Great; büyük hayaller, küçük mutluluklar ve dünyayı güzel yapan şeyler üzerine düşündürücü bir animasyon.

The Moon’s Not That Great, hayal kuran ve bu hayalin peşinden koşan herkesi tatlı tatlı gülümsetecek türde bir kısa animasyon. 8 dakikalık film, hayallerin başkaları tarafından ilgi görmese de ya da gördüğü ilgiyi kaybetse de yine de onlarla mutlu olabileceğini anımsatıyor. İnsanların varoluşunu ve mutluluğunu tamamen başkalarının beğenileri üzerine kurduğu bir dünyada böyle hikayeler bizlere başlangıçta ne istediğimizi hatırlatması açısından oldukça faydalı. Ayrıca filmde insanların ilgi gösterdikleri bir şeyi hızla tüketip hemen yeni bir şeyle tatmin olmaya çalıştıklarını da görüyoruz. Hâl böyleyken başkalarının beğenileriyle var olmaya çalışanları bekleyen kaçınılmaz son hayal kırıklığı olsa gerek.

Dünyayı güzel kılan şey nedir?

ABD’li (Los Angeles) animasyon sanatçısı Mathieu Libman’ın yazıp yönettiği The Moon’s Not That Great’in konusu, bir astronotun Ay’a gitmesi ve halkın da bu konuya büyük ilgi göstermesi üzerine kurulu. Başkarakterlerden biri de bu olayın filmini yapacak olan bir yönetmen. Böyle bir film yapmak bu yönetmenin çocukluk hayali. Şirin bir ayıcık ise bu aya gidiş töreni sırasında kendi hayalini gerçekleştirmek için harekete geçiyor. Astronotumuz Dünya’ya döndükten sonra ise halk bu konuya olan ilgisini kaybedip Mars’la ilgilenmeye başlıyor. Astronot ve yönetmen için hayal kırıklığına dönüşen bu Ay’a yolculuk hikayesi ayıcığın küçük mutluluğu ile tekrar anlam kazanıyor.

Çok sayıda festivalde gösterilen ve Vimeo’da da Staff Pick olarak öne çıkarılan ödüllü filmin yapımcılığını Mikey Oz, yapımcılığını ise Nexus Studios’dan Chris O’Reilly ve Charlotte Bavasso üstlenmiş. Müzik ise Paul Michael Cardon’ın imzasını taşıyor.

Mathieu Libman’ın çalışmalarını internet sitesi, Vimeo kanalı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Mathieu Libman.com