Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıradan Görünen Sıra Dışı Bir Adam

Sıradan Görünen Sıra Dışı Bir Adam

The Bill Jennings Mysteries, kendi yaşamlarımızdaki gizli kahramanları keşfetmemizi sağlayacak farklı bir bakış açısı sunuyor.

Animasyon dünyasının sınırsız ifade imkanları dille ifade edilemeyenleri bir bir ortaya seriyor. Bunlar içinde hepimizin kendimizden bir parça bulabileceği birey-toplum analizleri şahsen en sevdiğim konulardan. Hiçbirimizin normal olmadığını hatırlatan Nobody is Normal, sosyal tuhaflıkları konu alan Awkward, kaygılandığı zaman yüzü eriyen bir karakteri merkeze alan Facing It benim için unutulmaz animasyonlar arasındaydı. Şimdi de The Bill Jennings Mysteries adlı büyüleyici bir kısa animasyon var sırada.

https://www.instagram.com/p/CH0Wcznje2Z/

“Eşsiz düşünce ve güçlere sahip bir adam.”

Animator Alan Jennings tarafından yaratılan The Bill Jennings Mysteries, ilk bakışta ne kadar sıradan görünseler de herkesin anlatacak bir hikayesi olduğunu hatırlatıyor izleyiciye. Animatör babası -olduğunu tahmin ettiğim- Bill Jennings’in sıra dışı özelliklerini ve özel güçlerini sıralıyor film boyunca. On parmağında on marifet bu adam, aslında pek çoğumuza tanıdık gelen bir kişilik. Açıkçası ben A’dan Z’ye babamı anlatıyor gibi hissettim. Çoğu ailede de böyle gizli süper kahramanların sessiz sakin yaşadığını gözlemliyorum aslında. Belki de yanı başımızdaki bu Bill Jennings’lerin olağanüstü güçlerini daha fazla takdir etmemiz gerektiğini anlatmaya çalışıyor sanatçı.

https://www.instagram.com/p/CH2zeSADUiF/

3 dakika 48 saniye süren filmde, guaj boya ile renklendirilen şirin mi şirin kareler çok hoş bir tat veriyor. Her bir kare tek başına bir resim hatta yer yer karikatür edasında. Filmin yapımında kullanılan dijital araçlar ise After Effects ve Premiere olarak sıralanmış. Müzik Shannon Lee imzasını taşıyor. Uluslararası animasyon festivallerinde gösterilen film, birkaç gün önce Vimeo’da yayınlanmış ve Staff Pick olarak öne çıkarılmış.

https://www.instagram.com/p/CHxuJ5KDkUG/

Görsel: Vimeo