Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Alternatif Evrenlerde Pandemi Zamanı Yolculuk

Alternatif Evrenlerde Pandemi Zamanı Yolculuk

Robert Beatty, valiz üreticisi Away için hazırladığı illüstrasyonlarda pandemi zamanı seyahat etmenin gerçeküstü doğasına değiniyor.

2020 oldukça zorlayıcı ve her yönüyle tuhaf bir yıl oldu. Pandeminin gölgesinde geçen yıl boyunca yapılan her işte COVID-19’un etkisi hissedildi. Salgın dönemi seyahat etmek de diğer işlerde olduğu gibi zorlayıcıydı. Maskeler, kontroller, testler ve yolculuğun kendisi oldukça stres yaratmasına rağmen yaz oldukça hareketli geçti. Albüm kapakları tasarlayan sanatçı Robert Beatty de, COVID-19 zamanı seyahat etmenin tuhaflığını hazırladığı illüstrasyonlarla kendi bakış açısından canlandırıyor.

Robert Beatty eskiden normal gibi gözükenleri tasvir ediyor

Robert Beatty; retro, bilim-kurgu ve gerçeküstü işleriyle biliniyor. The Flaming Lips ve Tame Impala gibi sanatçıların veya grupların albümleri için birçok kapak tasarımı yapmış. Bavul ve valiz markası Away, bu yıl tatile çıkmanın garip ve zorlayıcı tarafını göstermesi için Noel kampanyası kapsamında Robert Beatty ile çalışıyor ve ortaya sürreal dünyalar çıkıyor.

Sanatçı on beş illüstrasyon ve beş animasyonla pandemi dönemi yolculuk etmenin tuhaflığını canlandırıyor. Havaalanı koridorları, istasyonlar, yürüyen merdivenler alternatif bir evrende tasvir ediliyor. Robert Beatty, bu zamana kadar normal olan ama pandemi ile birlikte değişen durumları farklı bir evren yaratarak gösteriyor. Pandemide seyahat etmenin bilim-kurgu filminden farksız olduğunu gösteriyor ki pek de haksız sayılmaz. Saykodelik renklerin ve tasvirlerin ön planda olduğu projede mistik mekanlarda yolculuğa çıkılıyor.

robert beatty

Salgın ortasında seyahat etmek bilim kurgu-benzeri deneyimin

Maske takan karakterler kimi zaman bir ağzın içine doğru giden yürüyen merdivenlerde duruyor kimi zaman bulutların üstünde duran bir eve doğru yürüyor. Ancak hepsinde aynı tema hakim. Absürt bir bilim-kurgu evreni çizimlerde ağır basan taraf oluyor.

Away, pandemiden en çok etkilenen sektörler arasında yer alsa da bu mücadeleyi müşterileriyle sıkı ilişkiler kurarak atlatacağına inanıyor. Bu sezon tatile gitmenin oldukça acayip olduğunu da kabul ediyor. Bu acayipliği yaratıcılıkla birleştirmeyi tercih ediyor. 2020’nin gerçeklerini alternatif bir evrene sokarak iyimserlik ve kaçış duygusunu uyandırıyor.

Robert Beatty tarafından yapılan diğer işlere göz atmak isterseniz Instagram sayfasına veya kişisel internet sitesine bakabilirsiniz.

robert beatty robert beatty robert beatty

 

Görsel: Muse by Clio