Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Bir İşletme Nasıl Yönetilmez Hikayeleri

Google’dan Bir İşletme Nasıl Yönetilmez Hikayeleri

Makes Sense on Mobile reklam filmi geleneksel anlayış nedeniyle müşteri kaybeden işletmeleri konu edinerek mobil odaklı iş geliştirmenin önemini vurguluyor.

Ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için ilgi çekici reklamlar hazırlayan Google mobil iş geliştirme konusu için Makes Sense on Mobile başlıklı bir reklam filmi yayınladı. Aralık 2018’de Google Assistant için Evde Tek Başına filminin bir sahnesini tekrar canlandıran şirket, bu seferki reklam filminde 5 farklı kısa hikayeyi konu ediniyor. Google için Phantom tarafından hazırlanan reklam filmini Hoi Polloi prodüksiyon şirketinden Dan Castella yönetti.

Google yavaş ilerleyen hizmet müşteriyi memnun etmez mesajı veriyor

Google veri, analiz ve raporlar dışında tüketici alışkanlıklarına dair sahip olduğu istatistikleri Think with Google üzerinden paylaşıyor. Pazarlama ile ilgili bilgilerin ve öngörülerin paylaşıldığı sitede, başarılı pazarlama örnekleri de bulunuyor. İnternet sitesinin hızını arttırmak, insanları bağlantılı hale getirmek, daha çok müşteri çekmek için Think with Google’ın etkili bir yol olacağını ileten reklam filmi, kısa hikayeler kullanarak iş hayatında kötü etki bırakan anları canlandırıyor. Hazırlanan sahneler eğlenceli olduğu kadar müşterileri kaybetmemek için neler yapılmaması gerektiğini göstermiş oluyor. Anlatılan hikayelerin birinde dükkan sahibini göremediği için ödeme yapamayan bir kadın, bir başkasında ise aldığı meyvenin tartılmasını bekleyen bir müşteri bulunuyor. İşlemlerin uzun ve yavaş ilerlemesi hem müşterilerin canını sıkıyor hem de dükkan sahibinin kazanabileceği potansiyel müşteriyi kaybetmesine sebebiyet veriyor.

Bir sahnede, sabah kahvesini almak kahveciye giden müşteri, çalışanın kahve bardağının üstüne ismini yazmasını sabırla bekliyor. Çalışan, süslü ve italik bir şekilde ismi yazmaya çalıştığı için süreç oldukça uzun sürüyor. Dolayısıyla sırada bekleyen müşterilerin kahveye ulaşması için bir süre beklemesi gerekiyor. Durakta beklerken gördüğü reklamdan etkilenen bir kadın ise, telefonundan uçak bileti almaya çalışıyor ancak şirketin internet sitesi yavaş olduğu için istediği bileti alamıyor.

Google’ın mobil iş geliştirmeyi vurguladığı reklam çalışması, kötü tecrübelerin iş hayatında iyi etki bırakmayacağını söyleyerek bitiyor. Reklam filminin tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye

Müşteri: Google
Ajans: Phantom
Yapımcı: Alejandra Ravassa
Yönetmen: Dan Castella
Yaratıcı Yönetmen: Jamie Nicoll
Yaratıcı Lider: Lisa Berenson
Yaratıcılar: Hannah Davies, Joshua Denton
Prodüksiyon Şirketi: Hoi Polloi
Prodüksiyon Yöneticisi: Archie Johnston Stewart
Editör: Christpher Coupland
Ses: Richard Jones

Görsel: Youtube