Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Gizli Reklam Deneyiyle Mobilin Doğasını Araştırıyor

Google Gizli Reklam Deneyiyle Mobilin Doğasını Araştırıyor

Google Unskippable Labs mobilde izlenirliği artıran ve diğer mecralardan farklılaşan etmenleri yeni bir deneyle inceliyor.

Film ve TV’de alıştığımız uygulamalar mobil mecraya birebir uyum sağlamıyor elbette. 30 saniyelik TV reklamını hiçbir şey değiştirmeden mobilde sunup insanların seyretmelerini ummak çok da gerçekçi değil.

Platformlar arası bu farklılıkları ve mobil mecraların doğasını anlamak üzere Google; gizli bir reklam deneyi yapıyor. Amaç; bir çalışma masaüstü veya TV yerine öncelikli olarak mobil için hazırlandığında ne gibi değişikler olur, yaratıcı seçimler mobil akılda tutularak yapıldığında neler olur, hangi etmenler daha iyi sonuç verir gibi sorulara yanıt bulmak.

Google Kreatif Direktörü Ben Jones yönetiminde The Google Unskippable Labs tarafından hazırlanan deneyde klasik bir reklam yazılıyor. Bu reklamın cinsiyet, kadraj, renk, altyazı, tempo gibi unsurlarda farklılaşan 16 versiyonu hazırlanıyor. Ve deney başlıyor.

Çıkan sonuçlar markalar için incelemeye değer önemli içgörüler sunuyor. Bunlardan bazıları şöyle:

Hızlı ve daha yavaş tempolu versiyonun kıyaslanmasında hızlı olanın izlenme oranı çok daha yüksek.

Hızlı


Yavaş

Dikey-yatay kıyaslamasında Google’a göre izlenme oranları açısından arada çok büyük bir fark yok.

Altyazı konusu bazı mecralarda videolar sessizde açıldığından markaların gündeminde olan bir konu. Google incelemesinde altyazılı versiyon küçük bir farkla önde.

Büyük yazı kullanımı mobilde izlenirliği artıran bir faktör olarak öne çıkıyor.

Renklerin doygunluğu masaüstünde büyük fark yaratırken mobilde önemli bir değişikliğe yol açmıyor.

Kaynak & Görsel: adage.com