Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çalar Saat İşlevli Otomatik Kahve ve Çay Makinesi: Barisieur 2.0

Çalar Saat İşlevli Otomatik Kahve ve Çay Makinesi: Barisieur 2.0

Kickstarter’da fonlanan Barisieur 2.0 güne taze bir kahve veya çay ile başlamanız için siz uyanmadan içeceğinizi hazırlıyor.

Birçok insan için kahve, sabahları uyandırma servisi tadında hizmet sunan bir aracı oluyor. Josh Renouf tarafından tasarlanan bir ürün bu tanımı gerçek anlamda kullanıyor. Barisieur 2.0, tipik alarmlar yerine kaynayan suyun sesiyle uyandırırken kalkar kalkmaz içmeye hazır bir kahve/çay sunuyor. Çalar saat işlevi gören kahve/çay demleme makinası siz uyurken tüm işlemi gerçekleştiriyor ve güne sıcak bir içecekle başlamanızı sağlıyor.

Sıcak kahven güne başlamadan hazır

2014 yılında kahve hazırlayan çalar saatin ilk versiyonunun haberini yazmıştık. Aradan geçen süreç boyunca Renouf ve takım arkadaşları otomatik kahve/çay demleme cihazına yeni özellikler ekledi. Barisieur 2.0 – Coffee & Tea Brewing Alarm Clock, önceki sürümüne göre kablosuz şarj cihazı desteği, çoklu demleme seçenekleri ve demlenen içeceğin bekleme haznesinde taze ve sıcak şekilde beklemesini sağlayan ufak bir aparatla kendini yeniliyor.

Ürün, kahvenden ve çaydan maksimum oranda verim almak, içeceklerin aromasını ve lezzetini en iyi şekilde sunmak için tasarlandı. Kickstarter’da fonlanan Barisieur 2.0, önceki versiyonunda olduğu gibi fonksiyonel ahşap yüzeye sahip. Bu parça ayrıca kaldırılarak cihazın temizliği yapılabiliyor.

Silindirik ve konik şekilli demleme haznesi kahvenin veya çayın hazır bir şekilde beklemesini sağlayacak ekstra bir aparata sahip. Kullanıcı sabah uyandıktan sonra bu aparatı çekip içeceği doğrudan fincanına boşaltıyor. Özel fincanı sayesinde kahve burada normal fincanlara göre 15 dakika daha sıcak kalabiliyor.

Barisieur 2.0 birbirinden bağımsız parçalar halinde kullanılabiliyor

Kullanıcı kahvesine süt ilave etmek isterse makinenin içerisinde hazır bir şekilde soğuk olarak bekleyen sütü çıkarıp ekleyebiliyor. Peltier soğutucu adı verilen katı hal soğutma ünitesi termoelektrik teknolojisi ile sütün her gün aynı soğuklukta kalmasına yardımcı oluyor. Ünite sadece kabın içinde süt varken soğutma işlemi için çalışıyor. Gerekli olmadığında enerji tasarrufu için otomatik olarak kapanıyor.

Otomatik demlemenin yanı sıra demleme bölmesini makinadan ayırarak manuel bir demlenme süreci sağlanabiliyor. Bu sayede standı sadece baş ucunda değil çalışma masasında ya da mutfakta kullanmak mümkün oluyor. Kablosuz şarj aparatı ise ayrıca kullanılabildiği gibi doğrudan arkadaki USB bağlantı noktasına takılabiliyor.

Barisieur 2.0 cihazının fonlama süreci 25 Haziran’a kadar devam ediyor. Ancak şimdiden 12 bin dolarlık hedefini çoktan geride bıraktı. Barisieur 2.0, 239 pound erken satış fiyatı ile sunuluyor.

 

Görsel: Kickstarter, Instagram