Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oyuncuların Gözünden Tarihi Tiyatrolar

Oyuncuların Gözünden Tarihi Tiyatrolar

Richard Silver dünyanın farklı noktalarındaki tiyatro ve opera binalarını sahneden fotoğraflayarak yapıların iç mimarisini paylaşıyor.

New York merkezli fotoğrafçı Richard Silver bir yandan dünyayı geziyor bir yandan da gördüğü yerleri kendi bakış açısıyla yansıtıyor. ABD’de doğan fotoğrafçı şu ana kadar 94’ten fazla ülke 350’den fazla şehri ziyaret etti. Bu geziler sırasında farklı kültürleri deneyimleme, çeşitli mimari yapıları kayıt altına alma şansı yakaladı.

Silver, gittiği her ülkede/şehirde gezi öncesi araştırmalarını yaparak gitmek istediği noktaları belirliyor. Ardından bu noktalarda çekimlerini gerçekleştiriyor. Fotoğrafladığı tarihi ve modern yapılar arasında tiyatrolar da yer alıyor. Bu mekanların içerisindeki zenginliği göstermek adına çekimleri sahneye doğru değil de seyircilere doğru gerçekleştiriyor. Böylelikle performans gösteren kişilerin bakış açısıyla mimari yapıları görme fırsatı yakalanıyor.

Tiyatro ve opera binalarından ince ayrıntılar

19. yüzyıl yapılarından modern mimari yapılara kadar geniş zaman aralığına sahip mekanların her bir detayı dönemine dair ipuçları veriyor. Sahneden çekilen fotoğraflarda; kadife koltuklar, freskler, tavan işlemeleri ve diğer küçük ayrıntılar yer alıyor.

Fotoğrafçı gerçekleştirdiği röportajda bu seri için yalnızca performans gösteren kişilerin bakış açısında odaklandığını söylüyor. Sahnenin gördüğü alan geniş bir kısmı kapsadığı için geniş açılı lensler kullanarak çekimi gerçekleştiriyor. Röportajında simetrik iç mekanları fotoğraflamaktan oldukça zevk aldığını da vurguluyor. Farklı şehirlerdeki tiyatrolar bu çekimler için bulunmaz bir fırsat sunuyor.

Richard Silver tarafından çekilen fotoğraflar NY Gökdelen Müzesi, LaGrange Sanat Müzesi, Krause Galerisi, Zürich Tasarım Müzesi de dahil olmak üzere dünyanı çeşitli noktalarındaki müze ve galerilerde sergileniyor.

Silver, önümüzdeki yaz boyunca Vertical Churches isimli serisi için hazırlanan kitabının baskı ile uğraşacağını söylüyor. Fotoğrafçının işlerine Instagram hesabından ve kişisel internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Görsel: mymodernmet, Richard Silver, Instagram