Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eğlenceli, Yaratıcı ve Minimalist Mimari Fotoğraflar

Eğlenceli, Yaratıcı ve Minimalist Mimari Fotoğraflar

Anna Devís ve Daniel Rueda, mizah anlayışları ve yaratıcılıklarıyla geleneksel mimari fotoğrafçılığından daha uzak büyüleyici fotoğraflar çekiyor.

İspanyol fotoğrafçı Anna Devís ve Daniel Rueda Üniversitede mimarlık okurken tanışan iki sanatçı. Her iki sanatçının tutkuyla bağlı olduğu mimarlık bir tarafta ikisi de küçüklüklerinden bu yana fotoğrafçılıkla ilgileniyor. Mimari geçmişlerini fotoğraflarla harmanlıyor ve insanlara mimariyi fotoğraflar üzerinden anlatıyor. Geometri ve minimalizmden ilham alarak estetik, yaratıcı, eğlenceli ve şaşırtıcı mimari fotoğraflar çekiyor. Sonuçta ortaya geleneksel mimari fotoğrafçılığından uzak geometri, perspektif ve hikaye anlatımın önde olduğu güçlü kompozisyonlar öne çıkıyor.

Kendilerine has stilleriyle karşımıza çıkan ikili eserlerini minimalist ama yaratıcı bir şekilde oluşturuyor ve bunu yaparken orantıdan, estetik bakış açısından uzaklaşmıyor. Halihazırda zaten ilgi çekici olan yapılar özellikle kadraja insanın da dahil olmasıyla daha doyurucu hale geliyor. Mimari yapılar veya mekanlar fotoğrafta yer alan insanların uyumlu kıyafetleriyle bir bütünlük oluşturuyor. Mimari çekimlerde insan unsuru kullanarak orantı hissiyatını daha iyi aktarıyor ve fotoğrafa bakan kişinin fotoğraftaki yapıyla daha rahat empati kurmasını sağlıyorlar.

Anna Devís ve Daniel Rueda’dan gerçeküstü sahneler

İşin ilginç tarafı Anna ve Daniel bu gerçeküstü sahneleri hiçbir fotoğraf düzenleme programı kullanmadan yaratıyor. Seyahat edecekleri yerlere gitmeden önce plan yapan iki fotoğrafçı genelde bu plana uyarak çekimler gerçekleştiriyor. Süreç, plan dahilinde ilerlediği için hangi ekipmanların gerekliği olduğu, ne zaman çekmelerini gerektiğini aslında daha gitmeden biliyorlar. Temel fotoğrafçılık tekniklerinin yanı sıra doğal ışık onların en büyük yardımcısı. Ancak yine de bu plan dışına çıkıp spontane çekim yaptıkları da oluyor ki iki fotoğrafçı da tesadüfen bulundukları mekanlarda çektikleri fotoğrafların daha heyecan verici olduğun söylüyor.

Daniel işin daha teknik tarafına yoğunlaşırken Anne yaratıcılığa odaklanıyor. İkilinin birbirini tamamlayan bu özellikleri sayesinde hayranlık verici fotoğraflar ortaya çıkıyor. İkilinin çektiği daha fazla fotoğraf görmek için Instagram hesaplarına ve internet sitesine göz atabilirsiniz.

anna devís anna devís anna devís anna devís anna devís

Görsel: annandaniel.com