Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sander Patelski’nin Gözünden Modern Mimari

Sander Patelski’nin Gözünden Modern Mimari

Grafik tasarımcı Sander Patelski, modern mimarinin kült yapılarını kendi çizgileriyle yorumluyor.

Mimari yapıların kendisi kadar onları ölümsüzleştirmek için yapılan illüstrasyonlar, minyatür modeller, fotoğraflar, nakışlar ve diğer yaratıcı işler de keyifle takip ediliyor. Nikita Busyak’ın ışıklı illüstasyonları, Federico Babina’nın mimariyi başka alanlarla harmanladığı projeleri ve Ankara’nın balkon korkuluklarını kayıt altına alan şu illüstrasyonlar yakın zamanda yer verdiğimiz en güzel örneklerdendi. Amsterdam merkezli grafik tasarımcı Sander Patelski de mimariyi kendi stil sahibi çizgileriyle ele alıyor.

Modern mimariye kurgusal yorum

Patelski, modernist mimariden ve tasarımdan ilham alan çizimler yapıyor. Charles ve Ray Eames’in Case Study House No. 8 (Eames House olarak da biliniyor) ve Frank Lloyd Wright’ın Solomon R. Guggenheim Müzesi gibi kült yapıları tercih ediyor. Ayrıca modern iç mekanlar, kurgusal cepheler ve minimalist mimari kompozisyonlar da yaratıyor. “Yapmaktan hoşlandığım bir bina veya iç mekanla karşılaştığımda, bulabildiğim kadar malzeme topluyorum. Çizime başlamadan önce binayı veya mekanı olabildiğince ‘anlamak’ istiyorum.” diyor.

Patelski’nin mimari alanında herhangi bir geçmişi yok. Bu seriye karantina dönemlerinde başlamış. Bu süreçte, eskiden beri takdir ettiği erken ve yüzyıl ortası modern mimari tarzlarını çizme şansını yakalamış.

Sander Patelski’nin diğer çalışmalarını internet sitesi üzerinden inceleyebilir, Instagram’ından yeni çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram