Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Pastel Boya Hem de Mimari Oyuncak Seti

Hem Pastel Boya Hem de Mimari Oyuncak Seti

Creaon, hem pastel boya seti hem de plastik içermeyen bir mimari blok seti olarak çocukların kendilerini ifade edebileceği yeni bir araç sunuyor.

Creaon, İngiltere’nin benzersiz sokak mimarisinden ilham alan çok amaçlı bir oyuncak. Hem bir pastel boya hem de mimari blok seti gibi işlev görüyor. 1 – 6 yaş arası çocukların uçsuz bucaksız hayal gücünü tetiklemek için tasarlanmış. Soya mumundan yapılan parçalar, çocukların oyunu ve mimariyi çizimle birleştirmesine olanak tanıyor.

Creaon, hasarlı veya kırık olmasına rağmen her iki işlevini de sürdürebiliyor. Kullanılmış, küçülmüş ve şekli değişmiş bir boya parçası bile oldukça hoş ve ilham verici görünüyor. Bu küçük parçalar üst üste konularak inşaat için yapı taşları olarak kullanılabiliyor. Böylece daha büyük ve her şeyden önemlisi “benzersiz” yapılar oluşturulabiliyor.

2 boyutlu ve 3 boyutlu dünyayı birleştiren oyunlar

Creaon, bu yıl Red Dot Design Concept Award kazanmış ödüllü bir tasarım. Tasarımcı Tian Menglin, kullanılan malzemenin Creaon’u plastik blok oyuncaklardan daha çevre dostu yaptığını vurguluyor. Ürünün karton ambalajı da geri dönüşümü kolaylaştıran basit ve çevre dostu bir yapıda.

Evden çalışan bir anne olan Japon grafik tasarımcı Naoko Kimura da tamamen yenilebilir olan Oyasai Crayon adlı boya kalemlerini tasarlayarak kalplerimiz fethetmişti. Kalemlerde; katı pirinç kepeği mumu ve sıvı pirinç kepeği yağı kullanılmıştı. Renk pigmentlerinde ise ezik ve hasarlı olduğundan kimsenin satın almayacağı atık meyve ve sebzeleri kullanmıştı. Creaon’u beğendiyseniz James Paulius’un Blockitecture isimli mimari oyuncak setine de göz atmak isteyebilirsiniz.

 

pastel boya mimari pastel boya mimari

Görsel: Creaon