Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boya Tasarımına Yaratıcı Dokunuş

Boya Tasarımına Yaratıcı Dokunuş

Shion Ito’nun “yaprak” temalı boya kalemlerinin her biri, bu temayla bağlantılı birden fazla renk tonunu içeriyor.

Shion Ito’nun tasarladığı mum boya seti LEAVES, geleneksel boya tasarımını sorguluyor ve bu alanda yaratıcılığı teşvik ediyor. İlhamını doğada bulunan zengin renk tonlarından alan LEAVES, şimdiye kadar boya setlerinde karşımıza çıkan basit sınıflandırmaların dışına çıkıyor. Setteki her bir boya kalemi, birden fazla rengin parçacıklarını içeriyor. Dolayısıyla sanatçının yaratıcı sürecine de şaşırtıcılık, öngörülemezlik ve bir nebze daha keyif katmayı hedefliyor.

“Kozmik Ağaç” Felsefesi

LEAVES konsepti, Shinichi Takemura’nın insanlar ve bitkiler arasındaki karmaşık ilişkiyi inceleyen “Kozmik Ağaç” isimli Japonca kitabında bulunan bilgilere dayanıyor. Takemura, renklerin ebedi ve değişmez olduğuna dair yerleşik inancın aksine, rengin doğasında olan dinamizmi ve dönüştürücü doğasını vurgulayarak geleneksel renk görüşüne meydan okuyor. Bu bakış açısından ilham alan Shion Ito, renklerin çoğu zaman gözden kaçırılan dinamik doğasını simgeleyen, aynı zamanda günlük hayata entegre olan işlevsel bir nesne tasarlamak üzere yola çıkmış.

Shion Ito, Hollanda’nın Den Haag şehrinde yaşayan Japon bir ürün tasarımcısı ve tasarım araştırmacısı. Boya kalemlerini kendi elleriyle hayata geçirmiş. Yaratma sürecinde; erimiş boya kalemlerine, belirlediği renklerde rastgele parçaları eklediği bir plastik kalıp kullanmış. Boyaları bitiştirebilmek ve bir araya getirildiklerinde büyüleyici bir tonlama etkisi yaratmak için dikdörtgen bir formda olmalarına karar vermiş.

Malzemelerin yaratıcı süreci etkileyen başlıca unsurlardan biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Şimdi bu boya kalemlerinin; “deniz”, “kedi”, “mimari” gibi farklı temalarda üretilmiş versiyonlarını hayal edin. Böyle bir malzemeyle üretim yapmak keyifli olmaz mıydı?

Daha önce yer verdiğimiz boya kalemi / pastel boya tasarım haberleri de ilham perilerinizi hızla size doğru çekebilir:

Yenilebilir Pastel Boyalar

Hem Pastel Boya Hem de Mimari Oyuncak Seti

Görsel: Shion Ito