Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yenilebilir Pastel Boyalar

Yenilebilir Pastel Boyalar

Evden çalışan bir anne olan Japon grafik tasarımcı Naoko Kimura, tamamen yenilebilir olan Oyasai Crayon adlı boya kalemlerini tasarladı.

Hem atıkları azaltmak hem de toksinlerden uzak durmak adına uygulanan en yaygın çözümlerden biri yenilebilir tasarımlar. Bu nedenle yenilebilir pipet, ambalaj ve su şişesi gibi örneklere sıkça rastlıyoruz son yıllarda. Hatta Polaroid’in CandyPlay 3D Pen kalemi gibi araçlarla evde de yenilebilir tasarımlar yapma imkanımız var artık. Peki ya sanat malzemeleri? Pek çok sebze meyve doğrudan pigment olarak kullanılabildiğine göre elbette olabilir. Oyasai Crayon adlı pastel boyalar da bu fikrin hayata geçirilmiş hali.

Çocuklar için tamamen güvenli boya kalemleri: Oyasai Crayon

Pastel boyalar çocuklar kadar yetişkinlerin de favori sanat malzemelerinden. Karikatüristler, illüstratörler, sanat okulu öğrencileri ve ressamlar hala sıklıkla kullanıyor bu malzemeyi. Elbette çocuklar her şeyi ağızlarına götürüp tatmak istediğinden onların kullanacağı malzemeleri daha dikkatli bir şekilde seçmek ya da boyaları yemesinler diye sürekli onlara gözcülük etmek gerekiyor. Evinden çalışırken bir yandan da çocuklarını büyüten Japon grafik tasarımcı Naoko Kimura, tamamen yenilebilir boya kalemlerini de bu nedenle tasarlamış. Kalemler tamamen yenilebiliyor ve çocuklar için güvenli.

Oyasai Crayon

Yemek hazırlarken doğan yaratıcı fikir

Mizuiro’nun kurucusu Naoko Kimura, bir gün yemek hazırlarken kullandığı sebzelerin canlı renklerini fark etmiş. Sebze atıkları ve pirinç üretiminde çıkan yan ürünlerden yapılan Oyasai Crayon için ilk fikir tohumları atılmış. Kalemlerde; katı pirinç kepeği mumu ve sıvı pirinç kepeği yağı kullanılmış. Renk pigmentleri olarak ezilmiş meyve ve sebze tozlarının karışımı eklenmiş. Kimura, renkleri iyileştirmek için bir miktar gıda boyası da eklemiş. Ancak bu miktar, sıradan pastellerdeki miktarın yalnızca üçte biri kadar. Boya kalemleri renklerine göre değil, pigmentlerini aldıkları sebze ve meyvelere göre isimlendirilmiş. Örneğin turuncunun adı “havuç” morun adı ise “mor patates”. Bu da aslında hem bu ürünü alan ebeveynlerin hem de çocukların, ürünün ardındaki sürdürülebilirlik fikrini kavrayabilmesi için hoş bir detay.

Oyasai Crayon

Oyasai Crayon Japonya’da satışa sunulmuş. Öte yandan Kimura, küresel olarak kullanıma sunulmasına yardımcı olacak bir Kickstarter kampanyası için başvurusunu yapmış. Umarım başarılı olur. Çünkü pastel boya kullanmayı çok seven biri olarak ben de böyle sağlıklı bir ürün kullanmak isterim. Siz ne dersiniz?

Görsel: Oyasai Crayon