Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Renault’nun Yenileme Ruhu

Renault’nun Yenileme Ruhu

Renault, döngüsel ekonomi hedefleri kapsamında araçlarını yenileyip tekrardan satışa sunduğunu izleyiciyi 60’lı yıllara götüren bir filmle duruyor.  

Son yıllarda birçok marka döngüsel ekonomiye yatırım yapıyor. Otomobil pazarında ikinci el pazarı bu sayede gelişmeye devam ediyor. Yenileme, bakım bakma ve tekrardan pazara sunma hem ekolojik bağlılık hem de sürdürülebilirlik açısından önem taşıdığı için son dönemlerde daha çok karşımıza çıkıyor. Renault kendisi için bu durumun yeni olmadığını, araçları yenileyip onlara ikinci bir şans daha verdiğini son reklam filmiyle anlatıyor.

Renault araç yenilemeyi ve dönüşümü sahipleniyor

Renault, 1959 yılından bu yana kullanılmış araçları elden geçiriyor, yeniliyor ve yeniden satışa sunuyor. Bu vizyonu henüz moda olmadan önce benimsediğini vurgulamak isteyen marka Publicis Conseil tarafından yaratılan Renew isimli kampanya ile markanın benimsediği bu değeri duyuruyor. Fransız sinemasının şaşalı zamanlarından ilham alan reklam filmi izleyiciyi 60’lı yıllara ışınlıyor.

Markanın yenileme atölyesini ziyaret eden bir çift yeni gibi görününen ikinci el bir Renault Megane ile karşılaşıyor. Markanın uzunca bir süredir devam ettirdiği sürdürülebilirlik çabalarına dikkat çekmek amacıyla oldukça modern gözüken yenilenmiş bir araç müşteriye sunuluyor. Nostaljik rüzgarların estiği sokağa bir anda modern bir dokunuş geliyor. Fransız besteci Michel Legrand tarafından bestelenen 1967 tarihli Les Demoiselles de Rochefort isimli parça reklam filminin nostaljik atmosferini canlı tutuyor.

Yaklaşık 300 metrelik bir caddede çekilen reklam filmi için 200’den fazla figüran oyuncu ve 20’den fazla koleksiyon otomobil kullanılıyor. Hem prodüksiyon tasarım sürecini hızlandırmak hem de doğal görünümü korumak amacıyla çekimler Prag’da gerçekleştiriliyor.

Künye

Müşteri: Renault
Ajans: Publicis Conseil
CEO: Agathe Bousquet
Yaratıcı Yönetmen: Marcelo Vergara, Gurvan Prioul
Sanat Yönetmeni: Matthieu-Alexandre Enou, Pierre Dumont, Clément Salgado, Laura Aondio
Metin Yazarı: Francesca Vitello
Ajans Yapımcısı: Sarah Bouadjera
Yönetmen: Martin Werner
DOP: Sebastian Blenkov
Prodüksiyon: HENRY / Hugo Diaz
Düzenleme: Benjamin Weill
Fotoğraf: Emir Haveric

Görsel: YouTube