Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Netflix’te Reklamlı Abonelik Dönemi

Netflix’te Reklamlı Abonelik Dönemi

Reklamlı abonelik modelinin detaylarını paylaşan Netflix, reklam ölçümlemesi için Nielsen ile anlaştığını duyurdu.

Çok değil bundan iki yıl önce yatırımcılar için yaptığı son çeyrek değerlendirme sunumunda Netflix CEO’su Reed Hastings, reklamsız bir platform olmaya devam edeceklerini açıklamıştı. Bu yılın yalnızca ikinci çeyreğinde 1 milyona yakın abone kaybeden Netflix’in fikri değişmiş görünüyor. Reklamlı abonelik modelinin detaylarını paylaşan şirket, aynı zamanda reklam ölçümlemesi için Nielsen ile anlaştığını duyurdu.

Kasım ayı itibarıyla 12 ülkede aktif hale gelecek yeni abonelik modeli seçenek olarak henüz Türkiye’de yer almayacak. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Brezilya’yı kapsayan yeni sistemde, reklamlı üyeliği tercih edenler her bir saat içerisinde toplamda 4-5 dakikalık reklamlar görecekler.

Lisanslama kaynaklı nedenlerden dolayı bazı içeriklerin reklamlı abonelik modelinde yer almayacağı belirtiliyor. Şimdilik hangi içeriklerin paket dışında kalacağı belirsiz. Öte yandan içerikleri çevrimdışı olarak izlemeyi mümkün kılan indirme özelliği de bu modelde devre dışı kalacak.

Şimdiye dek en popüler içerik listeleri gibi sınırlı sayıda izleyici verisi paylaşan Netflix, ilk kez bağımsız bir kuruluş tarafından ölçümlenecek. Basın duyurusundan çok önce bütün reklam envanterinin satışını tamamlayan şirket, yakın zamanda Nielsen One platformlar arası ölçüm ürününe dahil edilecek. Platformdaki reklamları için sınırlı hedefleme seçeneğine sahip olacak olan reklamverenler, çıplaklık, şiddet gibi belirlenen anahtar kelimeleri kullanarak istemedikleri içerikleri devre dışı bırakabilecekler.

Netflix’in çevrimiçi yayınlanan dünkü basın toplantısını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Görseller: Pixabay, Twitter, Netflix,