Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burberry’nin Gece Canavarları Macerası

Burberry’nin Gece Canavarları Macerası

Farklı olanı kucaklamak isteyen Burberry'nin yeni sezon tanıtım filminde, markanın gelenekselleşen koreografisine bu kez bir canavar eşlik ediyor.

Geçtiğimiz yıl sürreal koreografisiyle dikkat çeken kampanya filmi Open Spaces‘in ardından yeni sezon kampanya çalışmasını yayınlayan Burberry, bu defa distopik bir atmosferde gece canavarlarıyla dans ediyor.

Guillaume Humery tarafından yazılan ve Megaforce tarafından yönetilen Night Creatures adlı film, bir otobüsün içindeki üç arkadaşın az önce izledikleri bir bilimkurgu filmi hakkında yaptıkları hararetli tartışma ile açılıyor. Aniden duran otobüsten inen üç arkadaş, bilimkurgu sahnelerinden fırlamış bir görüntü ile karşılaşıyorlar ve karşılarında duran canavar ile birlikte dans etmeye başlıyorlar. Oyuncular Londra’nın karanlığında dans ederken, kabarık Burberry montlar da filmde odak noktası haline geliyor.

Megaforce‘un ortaklarından Clément Gallet, bilimkurgu filmlerinden esinlendiklerini saklamıyor. Burberry’nin yeni sezon tanıtımı için macera kavramından yola çıktıklarını belirten Megaforce ekibi, bir tür uzaylı olarak niteledikleri bir canavar fikri geliştirdi.

“Ana karakterler yoldan geçenlerin aksine o canavarla dans etmeye ve eğlenmeye başlar. Bu metafor pek çok toplumsal zorluğu yansıtıyor. Farklı olandan korkmak yerine onu alıp yargılamadan kucaklamamız gerektiğini göstermek istedik.” diyor Gallet. 2007 yılında Charles Brisgand, Clément Gallet, Léo Berne ve Raphaël Rodriguez tarafından kurulan ve Open Spaces çalışmasında da imzası bulunan Megaforce, 2020 yılından bu yana Burberry ile çalışıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Burberry (@burberry)’in paylaştığı bir gönderi

KÜNYE:
Reklamveren: Burberry
Ajans: RIFF RAFF FILMS
Yapımcı: Matthew Fone
Koreograf: (LA)HORDE, Arthur Harel
Editör: Rich Orrick @ Work Editorial

Görseller: Megaforce, Instagram, Youtube