Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burberry’den Gökkuşağının Renkleriyle Süslü Işık Gösterisi

Burberry’den Gökkuşağının Renkleriyle Süslü Işık Gösterisi

United Visual Artists, Burberry'nin Londra Moda Haftası'ndaki defilesi için prizmatik bir ışık yerleştirmesi tasarladı.

Moda haftalarında koleksiyon kadar defile de önemli bir mesele. Modacıların koleksiyonları tabii ki bizleri kendilerine hayran bırakıyor ama defilenin de koleksiyonla uyumlu bir şekilde tasarlanması ve sunulması bizleri o koleksiyonu daha da beğenmeye itiyor. Sonuçta artık ne alırsak alalım bir hayat tarzı satın alıyoruz. Moda da bizlere her zaman en havalı tarzları sunuyor. Burberry de bu seneki Londra Moda Haftası’nda izleyenleri kendine hayran bırakan bir defile gerçekleştirdi.

Londralı stüdyo United Visual Artists (UVA) ile iş birliğinde gerçekleştirilen defilede, Londra’daki Dimco Binası’nda, iki dramatik ışık yerleştirildi. United Visual Artists’in tasarladığı Londra Moda Haftası gösterisinde Burberry’nin mankenleri gökkuşağı lazerli, kemerli bir hat boyunca yürüdü.

Renkli Kariyere Renkli Bir Teşekkür

İki dramatik ışıktan ilki, Burberry’nin Avustralya’daki Museum of Old Art and New Art in Hobart’tan ödünç aldığı “Our Time” adlı, 2016’da oluşturulan, daha önceki UVA yerleştirmesinin bir yeniden canlandırması. Our Time; zamanın doğanın ve yerçekiminin kanunlarıyla örülü bir eser. Bu üç bileşen görünüşte engellenmeden salınan ve öngörülemeyen bir şekilde hareket eden bir dizi kinetik salıncak, sarkaç ışıkları düzgün bir şekilde bir araya getiriyor. Tasarımı 21 adet, sallanan sarkaç ışıkları oluşturuyor. 21 sarkacın her biri alan boyunca ışık, yolları takip edecek şekilde programlandı. Sarkaçlar seslere, yankılara ve müziklere tepki veriyor.

Ayrıca markanın bu sene Londra Moda Haftası’nda sunduğu Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonu Yaratıcı Yönetmen Christopher Bailey tarafından yürütülen son koleksiyon. Bailey, Aralık 2018’de görevinden ayrılacak. Bu yüzden ışık yerleştirmesinin bir diğeri de Bailey’nin 17 yıllık Burberry kariyerini ve LGBT kurumlarını desteklediği gökkuşağı desenli tasarladığı son Burberry koleksiyonunu temsil ediyor. Bailey bu koleksiyon özelinde klasik Burberry desenine gökkuşağı renklerini uyguladı. UVA gösterinin bu kısmında odak noktasına “saf ışığa mimari bir müdahale” temasını aldı ve bu saf ışığı yaratmak için 3000 gökkuşağı renkli lazer kullandı.

UVA, Out Time’ın doğal ritimleri ve düzeni temsil etmesinin Bailey’nin son koleksiyonunun geçmiş, şu an ve geleceği bir araya getirmesiyle örtüştüğünü düşünüyor. Yaratıcı ekibe göre Out Time doğal düzeni taklit etmesiyle izleyenlerin gerçeklik algısına kısa süreli bir soluk getirdi.

Görsel: Burberry, YouTube