Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Influencer Lil Miquela Prada Şovunda

Sanal Influencer Lil Miquela Prada Şovunda

Küratörlerinin gizliliğini koruduğu sanal influencer Lil Miquela, Prada'nın Bahar/Yaz koleksiyonunun tanıtım şovuna katıldı.

İnternetteki bazı influencer’ların gerçek olup olmadığı ara ara tartışılıyor. Bazı kişiler o kadar sanal karakter gibi görünüyor ki, mesela Poppy, internette onu takip edenler ikilemde kalıyor. Videolar defalarca izleniyor, inceleniyor, üzerine yorumlar yazılıyor, yorum videoları çekiliyor falan filan. Ama biri var ki onun sanal olduğunu herkes artık biliyor. Karşınızda moda influencer’ı Lil Miquela!

Lil Miquela, 2016 yılından beri Instagram’da. @lilmiquela açıldığı ilk üç ayda 58 bin takipçi edinmişti. Şimdiyse bu sayı 625 bine ulaşmış durumda. Takipçileri kendilerine “Miquelites” diyor. Hesap ilk açıldığında The Sims oyununun pazarlama hamlelerinden sananlar olmuştu. Hep 19 yaşında, hep gülümsüyor. Gerçek adı Miquela Sousa olan sanal influencer Los Angeles’ta yaşıyor.

Bilgisayar destekli tasarlanan Miquela’nın arkasındaki ekibin kimliği ise gizleniyor. Küratörlerinin belirsiz olduğu influencer’ın ne kadarı makine öğrenme ne kadarı yapay zeka ne kadarı gerçek insan girdisi bilinmiyor.

Mood after watching 15 videos straight on @ifyouhigh

A post shared by *~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) on

Kendi Sanal Etkisi Gerçek

Brezilyalı ve İspanyol olan model aynı zamanda bir müzisyen. İlk hiti “Not Mine” Spotify Viral 2017 Ağustos listesinde 7 numaraya kadar yükseldi. Lil Miquela’nın Instagram’ı tam bir it-girl hesabı. Mutlaka her gün “günün kombini”ni paylaşıyor. Sokak modasını seviyor. Bu modayı kombinlerinde Chanel, Proenza Schouler, Supreme, Vetements, Vans, Adidas gibi onun yaş grubunu da hedefleyen markaları görebiliyoruz.

Etkinliklere katıldığında bunları da paylaşıyor Miquela. Ya da kendi gibi ünlü olan arkadaşları ve influencer’larla vakit geçiriyor. Bir de tabii ilham veren paylaşımlar ve paylaşım metinleri. Lil Miquela asla lafını sakınmıyor ve her zaman özgürlüğü, eşitliği savunuyor. Lil Miquela belki sanal bir influencer ama gerçek bir influencer kadar etkili ve sözünün ya da paylaşımının bir değeri var. Şimdi de Miquela takipçilerine Prada’nın Bahar/Yaz 2018 koleksiyonu için hazırlanan şovdan el salladı. Sanal influencer 3B ona ait gif’leri hikayesinden ve hesabından yayınladı. Prada’nın hesabından da Miquela takipçilerine kendi gözünden bir mini tur sergiledi ve iPhone’uyla drone uçurdu.

Lil Miquela Prada’yla iş birliği yapmaktan çok mutlu. Prada genç sana modelin sevdiği markalardan. Miquela Prada’yla kendisinin bakış açısının örtüştüğünü düşünüyor ve koleksiyonları severek takip ediyor. O yüzden onun için bu etkinliğe katılmak çok sevindirici olmuş.

Influencer pazarlaması nedir ne değildir son bir yıldır tartışılıyor. Bu tartışmalar sonucu market henüz yeni şekil alıyorken küratörler tarafından yaratılan sanal influencer’ların artışı ve etkisi ne olacak ileride göreceğiz.

Love opening my DMs and seeing all the #pradagifs in your stories!! ???

A post shared by *~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) on

Miquela x @Prada…stay tuned ? #PradaFW18 #MFW

A post shared by *~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) on

 

Görsel: Instagram