Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Calvin Klein’dan Bella Hadid ve Lil Miquela’lı Dikkat Çeken Reklam Filmi

Calvin Klein’dan Bella Hadid ve Lil Miquela’lı Dikkat Çeken Reklam Filmi

Iconoclast ajansı tarafından Calvin Klein için hazırlanan reklam filmlerinde pek çok ünlü sanatçı ve sanal influencer Lil Miquela rol aldı.

Lüks moda markası Calvin Klein; Bella Hadid, A$AP Rocky, Kendall Jenner, Indya Moore, Shawn Mendes ve Billie Eilish ile birlikte bir My Calvins başlıklı kampanya yayınladı. Iconoclast ajansı tarafından Calvin Klein için hazırlanan My Calvins kampanyası tüm bu ünlülerin haricinde bir de sanal karakter içeriyor. Kampanya için sanal moda influencer’ı Lil Miquela ile anlaşan şirket kısa süre içerisinde oldukça konuşulan bir projeye imza attı.

Jonas Lindstroem’in yönetmenliğini yaptığı reklam filmlerin en dikkat çekici videosu ise Bella Hadid ve sanal moda influencer’ı Lil Miquela’nın birlikte rol aldığı video oldu. Birçok markanın çalışmak istediği sanal karakter geçtiğimiz sene Prada’nın Bahar/Yaz koleksiyonunun tanıtım şovuna katılmıştı. ABD’de ikamet eden bir model olarak tasarlanan 19 yaşındaki Lil Miquela Brezilya ve İspanya vatandaşı olarak yaratıldı.

Lil Miquela için açılan Instagram sayfasının şu anda 1.5 milyon takipçisi var. Dolayısıyla bu durum sanal influencer’ın popülaritesini arttırıyor. Öyle ki; yer alacağı projeler için 125 milyon dolara kadar teklifler alıyor. Lil Miquela’nın Bella Hadid ile yer aldığı video ise kampanyanın diğer videolarından daha çok dikkat çekti. #MyCalvins etiketi ile yürütülen proje Calvin Klein resmi Youtube hesabından  yayınlanan videoda Hadid, Hayat, kapıları açmak ve var olduğunu bilmediğimiz yeni rüyalar yaratmaktır, diyor. Ardından kadraja giren Lil Miquela, Bella Hadid ile bir süre bakıştıktan sonra öpüşüyor. 30 saniyelik reklam filmi bu sahne ile son buluyor.

Reklam filmine LBGTQ topluluğu tepki gösterdi

Kampanyanın bu kadar ses getirmesindeki bir diğer etki LBGTQ topluluğunun hazırlanan reklam filmine tepki göstermesi oldu. Ünlü model Bella Hadid ve Lil Miquela ile hazırlanan reklam filmi LBGTQ topluluğu tarafından eleştiri aldı. Topluluk eşcinselliğin yanlış yöne çekilmesinden ve bu durumun bir pazarlama aracı olarak kullanılmasından dolayı oldukça rahatsız oldu. Eşcinselliğin satış tuzağı olarak kullanıldığını söyleyen LGBTQ topluluğu Calvin Klein şirketinden özür bekledi. Kampanyanın hemen ertesi günü sosyal medyadan bir özür yazısı yayınlayan şirket LBGTQ haklarını uzun süredir savunduklarını ve asla yanlış bir imaj çizmek istemediklerini belirtti. Marka amaçlarının cinsel kimlik de dahil olmak üzere tüm kimliklerin özgürce ifade edilmesi olduğunu söyledi.

Kampanya iyi ve kötü yönleriyle kısa sürede ses getirmesinin yanı sıra gelecekte gerçekleşecek pazarlama stratejilerin neler olabileceği konusunda yol gösteriyor. Şimdiden bir çok ünlü markanın hedefinde olan sanal influencer Lil Miquela gibi yaratılan hesapları ilerleyen süreçte görmek sürpriz olmayacak.

Künye

Müşteri: Calvin Klein
Ajans: Iconoclast
Yönetim Müdürü: Charles-Marie Anthonioz
Yönetmen: Jonas Lindstroem
Baş Yapımcı: Jean Mougin
Uygulayıcı Yapımcı: Grace Bodie
Fotoğraf Yönetmeni: Chayse Irvin
Prodüksiyon Tasarımı: Jeff Higinbotham
VFX: The Mill
Post Prodüksiyon: Rock Paper Scissors
Editör: Jamie Foord, Zoe Mougin

Görsel: Youtube