Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA Tokyo’daki Yeni Mağazasını Sanal Model imma ile Tanıttı

IKEA Tokyo’daki Yeni Mağazasını Sanal Model imma ile Tanıttı

IKEA Japonya, yeni Harajuku mağazasının tanıtımı için sanal influencer imma ile iş birliği yaptı.

Son yıllarda sanal influencer’ların (sanal modeller) nasıl bir tanıtım aracı haline geldiğine aşama aşama hep birlikte tanıklık ediyoruz. Prada’nın koleksiyonunun tanıtımını yapan Lil Miquela en bilinen örnekler arasında. Lil Miquela 2016 yılında Instagram’da ilk boy gösterdiğinde The Sims oyununun pazarlama hamlelerinden biri zannedildi. Kendisi hep 19 yaşında, hep gülümsüyor. Bu CGI karakter daha sonraları Calvin Klein reklamı için Bella Hadid ile öpüşerek yine ses getirdi. Ardından markalar kendi sanal karakterlerini yaratmaya başladılar. Renault’nun yeni modeli KADJAR’ın reklam filmi için tasarladığı Liv isimli CGI model bunun küçük bir örneğiydi. IKEA da bu sanal model eğilimine kayıtsız kalamadı. IKEA Japonya, yeni mağazasını tanıttığı kampanyasına imma adlı sanal influencer’ı dahil etti.

Sanal influencer imma, bir süre IKEA mağazasında yaşadı

Japonya’nın ilk sanal modeli olarak tanınan imma, IKEA için evindeki günlük yaşamına dair detayları paylaştı. Wieden + Kennedy Tokyo imzalı kampanyada IKEA’nın Tokyo’daki Harajuku istasyonunun karşısındaki yeni mağazası tanıtıldı. Paylaşım metnindeki detaylarda (yer bildirimi ve etiket) mağazanın adının geçtiğini görebilirsiniz. Kampanyanın kendisi de “IKEA Harajuku With imma” adını taşıyor.

View this post on Instagram

Today’s nails are celebrating the rainbow 🌈  🏳️‍🌈 LGBTQ+ issues aren’t just for pride month, Japan still has a long way to go.  Though here in Shibuya civil partnerships are accepted, that’s rare in Japan, and same-sex marriage is not recognised. Love is love no matter what shape, size or color ❤️🧡💛💚💙💜🖤 今日はネイルをレインボーにしてみた🌈 🏳️‍🌈LGBTQ+についてはプライド月間だけ考えればいいわけじゃなくて、日本にはまだ長い道のりがあると思う。日本で初めて同性パートナーシップ条例をつくった渋谷に居られるのは嬉しいけど、まだまだ広がってないよね。愛には決まった色も、形も、大きさもないのにねっ❤️🧡💛💚💙💜🖤 #あたしCGらしい #愛は愛 #この家が好き #IKEA原宿 #ithinkimcgi #loveislove #happytobehome  #IKEAharajuku

A post shared by imma (@imma.gram) on

Sık sık Tokyo ve dünya çapındaki etkinlik ve sergilerde görülen imma, küresel ün kazandı ve 250 binin üzerinde instagram takipçisi oldu. IKEA, yeni Harajuku mağazasının vitrininde imma’ya bir daire oluşturarak sanal modeli ilk kez gerçek dünyaya da taşımış. Mağazada gerçekleştirilen yerleştirme sayesinde mağazanın önünden geçenler, onu dans ederken ve yoga yaparken ya da bitkilerini sulama ve temizlik gibi sıradan şeyleri yaparken izleyebilmiş. Imma odasındaki eylemlerini sosyal medyada hayranlarıyla gerçek zamanlı olarak paylaşmış. Örneğin o müzik dinlerken onun Spotify çalma listesini hayranları da görebilmiş. Bu yerleştirmeye dair görüntüler (aşağıda) IKEA Japonya’nın YouTube kanalında paylaşıldı.

IKEA’nın bu kampanyadaki hedefi küçük dairelerde yaşayan Tokyo gençlerinin dikkatini çekmek ve onlara IKEA’nın ev döşeme çözümlerini tanıtmak. Pandemiden sonra “evde mutluluk” kavramına yoğunlaşan IKEA, uzun süredir hazırlık yaptığı IKEA – imma iş birliğini de karantina ruhuna uygun şekilde yeniden planlamış.

Görsel: IKEA