Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
80’lerden Fırlama: The Ricochet Splendid

80’lerden Fırlama: The Ricochet Splendid

The Ricochet Splendid, 80'ler animasyonundan beklenen tüm aksiyonu, arkadaşlığı, macerayı hatta Japonvari burun kanamaları bile bizlere eğlenceli ve dinamik bir şekilde sunuyor.

Sürekli geçmişi yad ediyoruz. Retro, yükselen bir sevgi içimizde. Ya da vintage. Özellikle çocukluk ve gençlikte tükettiğimiz diziler, filmler ve çizgi filmler dilimizden düşmüyorsa. Çocukluğunu 90’larda geçirmiş herkesle izlediğim çizgi filmi konuşabilirim mesela. “Kaşıııık!” desem kimilerinin aklına hemen Kene gelir, Lapacı dersem de Çılgın Korsan Jack izlemiş olanlar hatırlar. Ya da “Gölgelerin gücü adına” desem herkesten bir “He-Man” cevabını duyarım. Çizgi film çocukken en çok tükettiğimiz görsel formattı. Bir sürü karakterle bizde maceradan maceraya koşuyorduk. Şimdi de sizlere olmayan bir çizgi film serisinin fragmanından bahsedeceğim, The Ricochet Splendid’den.

The Ricochet Splendid, Japon bir 80’ler animasyonunun sahip olması gereken her şeye sahip. Belirsiz bir gelecekte çılgın ve itaat etmeyen genç bir ekip var. Bu ekip büyük bir savaşa karşıdır. Başlarına gelen olaylar izlerken seyirciyi güldürür. Uzaylımsı bir kötü var. Robota dönüşen jetlerle genç ekibimiz havada, karada, uzayda bile savaşır. Anime göndermeli olduğu için bolca dövüş ve burun kanamasına sahip. Robotlar var, söylemiş miydim. Bir de tabii ne olursa olsun, ekip hep birbirini kolluyor. Olmayan çizgi film serisinin yapımcısı Agustion Valcarenghi, The Ricochet Splendid jeneriğinin 12 aylık bir çalışmanın sonucu olduğunu söylüyor.

Olsa da İzlesek!

Arjantinli animasyon stüdyosu 2veinte, 80’ler animasyon jeneriklerini çok sevdikleri için çoğunlukla sevdikleri animasyonlara gönderme yapacak bir kısa jenerik yapmaya karar vermiş. 2veinte stüdyosu böylece hem sevdiği bir tarzda animasyon çalışmış hem de yeteneklerini gösterecekleri bir demo animasyonları olmuş. Bu arada dipnot olarak da belirtelim, The Ricochet Splendid, 2veinte ekibinin Vimeo Staff Pick’e seçilen altıncı animasyonu.

The Ricochet Splendid fikri bir buçuk sene evvel 2veinte’nin aklına geldiğinde, ekip bir aydan uzun bir sürede jeneriğin akış senaryosunu ve Ricochet evreninin karakterlerinin genel hatlarını yazmış. Senaryoyu bitirdikten sonra da daha önceden takip ettikleri Danimarkalı bir müzisyenle irtibata geçmişler. Ona projeyi gösterdiklerinde müzisyen jenerik müziğini yapmayı kabul etmiş. Böylelikle gerçekten 80’ler ruhunu yansıtan bir jenerik müziği yazmış Thomas Richard Christensen. Açılış müziği boyunca dinamik çizimler eşliğinde temposu düşmeyen bir müzik duyuyoruz. Ayrıca jenerik müziğinin sözlerine de dikkat etmeniz de fayda var. Komik ve bolca 80’ler Japon animesi göndermesi içeriyor. Sözlerde durumları ve kişileri açıklamaları da düz ve komik bir şaka olmuş.

Videonun son bir dakikasıysa yine 80’ler animasyon kapanışı tadında yapılmış. Bu sefer de animasyondan sahneler duyuyoruz fakat alakasız ve daha yavaş tempodaki bir müzikle. Anime izleyenler bilir, genellikle animelerin kapanış videosu daha bir slaytvari ve yavaş tempolu müzikler eşliğinde olur.

The Ricochet Splendid, hemen yeni bölümlerini izletmek, bir sezonu bir gecede maratonlatmak istiyor. Fakat ne yazık ki şimdilik sadece geçmiş sevilen 80’ler animasyonlarını yad eden bir demo videodan ibaret. Kim bilir, belki birileri izleyip sever ve bir sezon dahi olsa yayınlanması için ekibin kurguladığı bu evrene şans verir. Ekibi sitelerinin dışında Vimeo’dan da takipleyebilirsiniz.

Görsel: Vimeo, Facebook