Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Özgürlüğe Kanat Çırpan Dansçılar

Özgürlüğe Kanat Çırpan Dansçılar

Burberry, yerçekimine meydan okuyan dansçıların yer aldığı kampanyasıyla kurucusundan ilham alarak özgürlüğe vurgu yapıyor.

İngiliz moda evi Burberry, 2021-22 Sonbahar/Kış koleksiyonu için fantastik bir evrenle gerçeğin birleştiği Open Spaces isimli bir kampanyaya imza atıyor. Özgür olmanın sevincini, doğa sevgisini ve kolektifin gücün varlığını kutlayan kampanya, markanın kurucusu Thomas Burberry’nin “Her Burberry giysisinin özünde özgürlük yatar” sözünden ilham alarak gerçeküstü bir deneyime yelken açıyor.

Geçtiğimiz yıl Riff Raff Films ve yönetmen Megaforce eşliğinde son koleksiyonunu tanıtan bir reklam filmi çeken Burberry yine bu ikili ile yağan buz kütlelerinin arasında dans eden ekibin yer aldığı reklam filmini aratmayacak bir işe imza atıyor.

Burberry’nin doğayla ve özgürlükle teması

Otomobillerini ıssız bir kırsala park ettikten sonra bagajdan Burberry montlarını ve yeleklerini alan dört arkadaş kendilerini rüzgara kaptırıyor ve özgürlüğün tadını çıkarıyor. Buğday tarlasının ortasına geldiklerinde bu sihirli rüzgarın kuvvetiyle gökyüzünde süzülmeye başlayan ekip doğanın güzellikleri içinde sürükleyici bir yolculuğa çıkıyor.

Fizik kurallarına meydan okuyan dansçıların büyüleyici koreografisiyle hareketlenen film, sınırların ötesine geçme ve yerçekimine meydan okuma özgürlüğünü sonuna kadar hissettiriyor. Burberry kıyafetleriyle neredeyse bir kuş kadar hafif olan arkadaş grubu ekinlerin üzerindeki büyüleyici danslarından sonra ormanın içine dalıyor, bir gölün üzerinde taş gibi sekiyor ve en sonunda gökyüzünde adeta tek bir beden olup sonsuzluğa süzülüyor.

Kampanya markanın genç, dinamik ve özgürlükçü ruhu ateşleyen koleksiyonunu kutlarken gerçek ve hayal dünyasındaki sınırları ortadan kaldırıyor. Dans koreografisini geçtiğimiz yılki kampanyada olduğu gibi (La)Horde üsleniyor.

Burberry CCO’su Riccardo Tisci, filmin kendilerini doğaya bağlayan korkusuz keşfetme güdüsünü desteklediğini söylüyor. Reklam filmi, Ewen Spencer tarafından çekilen ve koleksiyonu gösteren fotoğraflarla destekleniyor.

burberry burberry

Künye

Müşteri: Burberry
CCO: Ricardo Tisci
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Al Watts
Prodüksiyon Şirketi: Riff Raff Films
Yönetmen: Megaforce
İdari Yapımcı: Matthew Fone
Yapımcı: Cathy Hood
Koreografi: (LA)HORDE
DOP: Justin Brown
Dansçılar: Zhane Samuels, Kevin Bago, Robinson Cassarino, Chantel Foo
VFX: MPC
Ses: Sam Ashwell / 750mph

Görsel: YouTube, Burberry