Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike Çocuk Ayakkabıları için Abonelik Sistemi Başlattı

Nike Çocuk Ayakkabıları için Abonelik Sistemi Başlattı

Nike, Adventure Club abonelik sistemi ile çocukların her sene en az 4 ayakkabı değiştirmesine ve seçmesine olanak sağlıyor.

Çocuklar için ayakkabı alışverişi aldatıcı ve zor olabiliyor. Gelişme çağındaki çocukların ayakkabı numarası kısa aralıklarla değişme gösterebiliyor. Öyle ki; üzerinden iki veya üç ay geçmeden alınan ayakkabılar çocukların ayağını sıkmaya başlıyor. Aileler bu durumla başa çıkmak için çocuklarının ayakkabı numarasından daha büyük numaralar tercih ederek ayakkabıları daha uzun kullanmaya çalışıyor. Ancak bu durumda ayak ortopedisi için sağlıksız sonuçlar doğurabiliyor. Nike, bu duruma çözüm getirecek bir yenilik yaptı. Nike Adventure Club ile çocuklara ayakkabı aboneliği başlattı.

Nike, Adventure Club hamlesi ile birlikte son zamanlarda popülaritesi artan sisteme giriş yapmış oldu. Spotify, Apple Music ve Netflix gibi teknoloji tabanlı şirketlerin yanı sıra “Care by Volvo” programıyla otomotiv sektöründe de yükselişe geçen abonelik sistemi Adventure Club ile giyim sektöründe de başlamış oldu.

Nike 3 farklı abonelik paketi sunuyor

Nike Adventure Club aboneliği çocuklara düzenli olarak ayakkabı seçme ve değiştirme izni veriyor. Böylelikle sürekli değişen ayak büyüklüğüne uygun yeni ayakkabılar abonelik kapsamında geliyor. Bu durum gelişme çağındaki çocukların sürekli değişen zevklerine de yardımcı oluyor. Çocuklar bulunduğu yaş itibariyle giymek istediği tarza göre ayakkabı seçebiliyor.

Nike şimdilik üç farklı abonelik hizmeti sunuyor. 20, 30 ve 50 dolarlık abonelik paketleri bulunuyor. Abonelik paketlerine üye olacak çocukların 2 ila 10 yaş arasında bulunması gerekiyor. En düşük ücretli pakette çocuklar üç ayda bir yeni ayakkabı sahibi olurken 30 dolarlık abonelik paketinde değişim iki ayda bir oluyor. En yüksek ücretli pakette ise çocuklar her ay yeni bir spor ayakkabı alabiliyor. Performanstan spor giyime kadar 100’den fazla çeşitliliğin olduğu üyelik sisteminde süresi dolan ayakkabı çiftini göndermeden yeni ayakkabılar alınabiliyor. Ayakkabıyı tutmak istemeyen aileler de yeni çifti alıp eskisini gönderiyor. İade edilen eski ayakkabılar Nike tarafından bağışlanıyor ya da geri dönüştürülüyor.

Adventure Club sistemi çocukların zevklerine ve ailelerin ekonomisine öncelik veriyor

Gelişme çağındaki çocukların her sene en az iki ayakkabı değiştirildiği düşünüldüğünde Adventure Club abonelik sisteminin aileleri her sene en az iki ayakkabı almaktan kurtardığı söylenebilir. Ayakkabılara para ödeyip sahip olmaktansa her ay düşük miktarda ücret ödemek daha makul duruyor. Ürün deneyimi yöneticisi Dominique Shortell ayakkabı üretiminde daima çocukların ne istediğini düşündüklerini söylüyor. Bununla birlikte ebeveynlere de ne tür bir deneyim sağladıkları sorusunun da akıllarında olduğunu ekliyor. Shortell, şirket olarak ayakkabı alışverişini mümkün olduğu kadar aileler için uygun hale getirmeye çalıştıklarını ifade ediyor.

Nike abonelik sisteminin çeşitliliğini arttıracak mı bilinmez. Ancak güncel sistemin her kesime hitap etmediği de ortada. En düşük aboneli ücretin senelik tutarı 240 dolara geliyor. ABD’de pahalı sayılabilecek spor ayakkabıların ortalama fiyatı da 100 dolar civarında seyrediyor. Ailelerin çocuklarına sene de 2 defa ayakkabı aldığı düşünüldüğünde en düşük abonelik sisteminin bile pahalıya geldiği söylenebilir. Bu yüzden 12 Ağustos’ta başlayan Adventure Club ilerleyen süreçlerde sistemine yeni abonelik seçenekleri getirebilir.

Görsel: Nike