Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sinop Mural Fest’te Esk Reyn ve Max On Duty Şehre Eserler Bırakacak

Sinop Mural Fest’te Esk Reyn ve Max On Duty Şehre Eserler Bırakacak

Uluslararası Sinop Bienali'ne paralel olarak gerçekleşecek Kendine Has Mural Fest'te Esk Reyn, Max On Duty, Reach Geblo ve Sinopale 23-27 Ağustos arasında şehre eserlerini işleyecek.

Sinopale (Uluslararası Sinop Bienali) bu sene organizasyon içine geniş çaplı bir mural festivali de ekledi. 23 – 27 Ağustos arasında gerçekleşecek etkinlikte Esk Reyn, Max On Duty, Reach Geblo ve Sinopale yer alacak. Uluslararası Sinop Bieanli’ne paralel olarak düzenlenen Kendine Has Mural Fest ile sanatçılar eserlerinin yaparken bir yandan çeşitli etkinlikler de gerçekleşecek ve eserleri izlemek isteyenler için çeşitli aktiviteler de bulunacak.

Bir şehrin murallarla zenginleşmesi ve sokaklarının büyük ölçekli eserlere sahip olması şehir için etkili bir değer kaynağı. Şehirler hatta kimi zaman semtler sahip olduğu murallarla dünyanın her tarafından turist çekebiliyor. Şehrin kültürel mirası içinde bir yer ediniyor ve hatta şehrin dönüşümü içinde de rol oynayabiliyor. Philadelphia bu konudaki güzel örnekler arasında yer alıyor. Şehirde şu anda toplam 3.600 mural bulunuyor ve bu eserler için düzenli turlar da organize ediliyor. Kıssadan hisse, murallara bir noktada şehrin içinde yeşeriyor ve zamanla gelişiyor.

 

Toplamda 3 duvar boyanacak

Kendine Has Mural Fest kapsamında Max on Duty ve Reach Geblo, Karakum’da; Esk Reyn Tersane’de, Sinopale’de Hal Binası içinde çalışacak. Esk Reyn, Max ve Reach İstanbul’da ikamet eden sanatçılar oralar Sinop’a da bir eser bırakacakken üçüncü duvarda da bienalin ağırladığı yabancı sanatçılar çalışacak.

Festivalin internet sitesi alınmış ancak henüz aktif olmamış. Yakın gelecekte internet sitesinde de içerikler yer alabilir.

Görsel: Instagram