Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aradığınız Terapist ya da Antrenör Bu Barınakta Olabilir

Aradığınız Terapist ya da Antrenör Bu Barınakta Olabilir

Sydney Dogs & Cats Home adlı Avustralyalı barınak, insanları hayvan sahiplenmeye teşvik etmek için Adobe ile iş birliği yaptı ve Adobe Pawtraits adı altında bir kampanya gerçekleştirdi.

İşin içine aşırı dozda sevimlilik ve yaratıcılık karışmış kedi ve köpek sahiplendirme kampanyaları görmek oldukça keyifli. Satın Alma Sahiplen kampanyası kapsamında ünlü isimlerin tatlı itiraflarını izlediğimiz Sevgililer Günü filmi ve Spotify’ın insanları ve hayvanları müzik zevkine göre eşleştiren Adoptify projesi unutulmaz örneklerdendi. Yine en çok içimizi ısıtan, en yaratıcı kampanyalardan biri de sokak hayvanlarının ofisler tarafından sahiplenilmesini amaçlayan Minik Dostlar İş Arıyor projesi olmuştu. Şimdi ise bir parça bu projeyi anımsatan Adobe Pawtraits var karşımızda.

Avustralya’da yer alan hayvan barınağı Sydney Dogs & Cats Home, Adobe Pawtraits projesi için adından da anlayacağınız üzere Adobe ile iş birliği yapmış. Sydney Dogs & Cats Home, her yıl yaklaşık 3.000 kayıp, terk edilmiş ve bakıma muhtaç evcil hayvana kapılarını açıyor. Adobe topluluğundaki Avustralyalı reklamcılar, yuva arayan barınak sakinlerinin şirinliğini ve öne çıkan yeteneklerini ortaya koyan fotoğraflar ve afişler hazırlamış. Afişler sosyal medyada da kullanılmış. Sahiplendirme amaçlı kampanyaya paralel olarak bağış kampanyası da düzenlenmiş.

Adobe Pawtraits barınak sakinlerinin yeteneklerini öne çıkarıyor

Seri ilanlardan alışkın olduğumuz metinler, bu afişlerde esprili bir üslup eklenerek kullanılmış. Örneğin Jude Paw adlı kediciğin yer aldığı afişte başlık “Yeni bir terapist mi arıyorsun?” şeklinde. Metnin devamı ise özetle şöyle: “Dikkatli bir dinleyici, hasta-terapist gizliliğini istese de ihlal edemez, taraf tutmaz, sürekli hayattan şikayet ediyor olmanı umursamaz.”. 

Kampanyayı üstlenen yaratıcı ajans For The People, yapım sürecine dair yukarıdaki videoyu hazırlamış. Videoda hayvanlarla çalışmanın keyifli yanları kadar, kendine has zorluklarını da görmek mümkün. Özellikle fotoğraf çekimleri sırasında hedefledikleri türde portreler yakalayabilmek için epey uğraşmışlar. Diğer yandan videoda sevimli canların hikayelerine dair detaylardan da bahsediyorlar. Yaşamını bir kedi veya köpekle paylaşanların Adobe araçlarıyla fotoğraflarda ne tür düzenlemeler yapılabileceğini ise aşağıdaki videoda anlatmışlar.

Adobe Pawtraits Adobe Pawtraits

Adobe Pawtraits

Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.