Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pokémon’ların Yer Aldığı Rögar Kapakları Japonya Sokaklarında

Pokémon’ların Yer Aldığı Rögar Kapakları Japonya Sokaklarında

Pokémon Local Acts (Pokémon Yerel Hareketi) Japonya'nın belli noktalarına farklı Pokémon karakterlerinin yer aldığı rögar kapakları yerleştiriyor.

Rögar kapakları işlevlerinin dışında farklı sanat projeleri için de bir mecra olabiliyor. Berlin merkezli Raubdruckerin (Pirate Printer), rögar kapaklarının desenlerini tişört tasarımında kullanarak şehir yaşantısının görünmez şekillerini şehrin birer imzasına dönüştürmüştü. Japonya’da ise daha farklı bir kültür mevcut. Ülkede 80’li yıllardan bu yana Rögar Kapağı Festivali düzenleniyor. Festival süresince çeşitli rögar kapakları sergileniyor ve bölgeye özgü kültür yansıtılıyor.

Rögar kapakları yerel turizmi arttırmayı hedefliyor

Japonya, Pokémon Local Acts (Pokémon Yerel Hareketi) ile rögar kapaklarına tasarımsal bir yenilik daha getirdi. Çeşitli Pokémon türleri şehrin ara sokaklarındaki ve dar yollarındaki rögar kapaklarının üstüne taşındı. Yerel hareket, şehrin ara sokaklarını keşfetmeye teşvik ederken şehir sakinleri ve turistler farklı noktalarda Pokémon türleriyle karşılaşma şansı yakalıyor.

 

Tasarlanan ilk kapaklar Kyushu’nun güneyindeki Ibusuki vilayetinde gösterilmeye başlandı. Hazırlanan ilk rögar kapaklarında “Eevee” isimli Pokémon türünün tüm gelişmiş formları bulunuyor. Geodude, Onix gibi taş türündeki Pokémonlar ise Japonya’nın Iwate vilayetinde bulunuyor. Bunun sebebi “iwa” kelimesinin Japoncada “taş” anlamına gelmesi. Japonya’nın başkenti Tokyo’ya en yakın yerdeki dekore edilmiş rögar kapağı ise Kanagawa vilayetinin Yokohama şehrinde bulunuyor. 5 Ağustos’ta Yokohama’da gerçekleştirilen Pikachu Outbreak etkinliği çerçevesinde Pikachu desenli kapak Sakuragicho İstasyonu’nun önünde bulunan kanalizasyon girişine yerleştirildi. Yokohama ve Minato Mirai bölgeleri çevresinde Eylül ayının başına kadar dört farklı geçici kapak daha sergilenecek.

Pokémon GO hayranları da rögar kapaklarını ziyaret ediyor

Rögar kapaklarının sanatsal yönünün yanı sıra Pokémon GO ile de bağlantısı bulunuyor. Kapakların bulunduğu yerde iki katı kadar Pokestops noktası bulunuyor. Çok nadir karşılaşılan bu pokestop noktalarında çeşitli ürünler bulundurduğu için oyunu oynayan kişiler arasında oldukça popüler oluyor. Bu noktalarda bulunarak poke topları ve yumurtalar bulmak mümkün oluyor. Bu yüzden Pokémon hayranları rögar kapaklarının bulunduğu çevreyi ziyaret etmekten oldukça keyif alıyor.

Pokémon Yerel Hareketi tüm ülkeye yayılacak

Şimdilik Japonya’nın Hokkaido, Fukushima, Tottori ve Kagawa şehirlerinde bulunan Pokémon rögar kapakları ilerleyen günlerde genişleyecek. Projenin tüm ülke geneline yayılması planlanıyor. Böylelikle her şehirde Pokémonlar ile karşılaşmak mümkün olacak. Sosyal medyadaki paylaşımların yanı sıra kanalizasyon kapakların bulunduğu yerlere internet sitesi üzerinden de ulaşmak mümkün oluyor. Tüm rögar kapaklarının tam konumlarına resmi Pokémon Local Acts internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Görsel: Twitter 1, 2, kotaku.com
Manşet görseli düzenlenmiştir.