Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B İllüstrasyonlarla Meksika’ya Özgü Canlılar

3B İllüstrasyonlarla Meksika’ya Özgü Canlılar

Magdiel Herrera, Fauna MX projesinde Meksika'ya özgü hayvanları 3B illüstrasyon karakterlere dönüştürüyor.

Sanatçılar ve tasarımcılar için yaşadıkları ya da gezgin olarak ziyaret ettikleri her yer ilham kaynağı olabiliyor. Özellikle de her coğrafyada farklı bir yüzünü gösteren doğanın güzelliklerini çalışmalarına yansıtıyorlar. Örneğin sokak sanatçısı Amok Island, murallarını yarattığı yerdeki hayvan ve bitki örtüsünü kompozisyonlarına katıyor. Ilya Kazakov, Tokyo seyahatindeki izlenimlerini fantastik bitki ve hayvan betimlemeleriyle dolu illüstrasyonlarla dışa vuruyor. Magdiel Herrera da bu tür bir çalışmaya imza atarak Meksika’ya özgü hayvanları tasvir etmiş.

Jaguar, Armadillo, Küesal ve Aksolotl

Meksikalı illüstratör ve hareket tasarımcısı Magdiel Herrera, Fauna MX projesinde doğup büyüdüğü yer olan Meksika’nın hayvan türlerini ele almış. Projede 4 hayvan türü yer alıyor: Jaguar, Armadillo, Küesal (göz alıcı renklerde uzun tüyleri olan bir kuş türü) ve Pokemon dünyasındaki Mudkip‘e esin kaynağı olan Aksolotl semenderi. Serinin en ilgi çekici üyesi olan bu semender, Türkiye’de “kaplan semenderi” veya “yürüyen balık” olarak da anılıyor.

Magdiel Herrera, hayvanları olduğu gibi yansıtmak yerine kendi tarzında yorumlamış. Mitolojik karakterleri ve hikayeleri yeniden yorumladığı Mythology ve Colibri Maya gibi 3B illüstrasyon ve animasyon projelerindeki estetiği aynı şekilde burada da görüyoruz. Bu projede de paletinde pembe, mor ve altın rengi hakim. Stilize karakterlerin en göze çarpan özelliği silikon benzeri bir dokuyla kaplanmış olmaları. Herrera bu seriyi Maxon Cinema 4D ve Adobe Photoshop kullanarak yaratmış.

Magdiel Herrera, Facebook sayfasında projelerinin yapım süreciyle ilgili sık sık video paylaşıyor. Ayrıca Instagram’dan da kendisini takip edebilirsiniz.

 

Görsel: Behance