Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vahşi Yaşam için Sanat

Vahşi Yaşam için Sanat

Nathan Ferlazzo, illüstrasyonlarıyla hem vahşi yaşama dair farkındalık yaratıyor hem de satışlardan elde ettiği gelirle bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşları için kaynak sağlıyor.

“Sanat sanat için mi, toplum için mi?” sorusuna cevabım, her zaman “Sanat sanat içindir” şeklinde oldu. Çünkü ancak bu şekilde sanatçı herhangi bir standart misyon altına girmeden birey olarak dünyasını ve uyumsuzluklarını dışa vurabiliyor. Bunu yaparak zaten kendisi gibi olan milyonlarca sessiz bireyin hislerine tercüman olabiliyor, toplumun algılarını açabiliyor. Sanat, toplumu bu şekilde çok daha derinde bir yerlerde değiştirebiliyor bence. Ancak mutlaka bir misyon seçilmesi isteniyorsa “doğa için sanat”a evet diyebilirim. Çünkü narin gezegenimiz günden güne tükeniyor ve var olmaya, sanatla ilgili sorular sormaya devam etmek istiyorsak ivedi çözümlere açık olmalıyız. Doğa için en güçlü diyaloğu da sanatla kurmamız hatta koruma için maddi kaynak yaratmamız mümkün. Nathan Ferlazzo kendine vahşi yaşamı korumayı misyon edinmiş sanatçılardan biri olarak bu alanda önemli bir örnek.

Hatırlayanlarınız olacaktır, geçtiğimiz ay yer verdiğimiz sokak sanatçısı Sonny, To The Bone projesiyle nesli tükenmekte olan hayvanlara ve insanın bu felaketteki rolüne dikkat çekmişti. Sanatçı aynı zamanda, baskılarının satışını da vahşi yaşamı koruma amaçlı bir projeye bağışlayacağını açıklamıştı. Avustralyalı illüstratör Nathan Ferlazzo da benzer şekilde çizimlerinden elde ettiği geliri, World Animal Protection, Australian Wildlife Conservancy ve Painted Dog Conservation gibi sivil toplum kuruluşlarına aktarıyor.

Bitkilerle ve hayvanlarla bezeli hayvan figürleri

Multimedya tasarım eğitimi alan Nathan Ferlazzo, bir süre çeşitli ajanslarda grafik tasarımcı olarak çalışmış. Ancak daha sonra annesi ve kız kardeşiyle birlikte Melbourne’da aile şirketi Marini Ferlazzo’yu kurmuş. Marini Ferlazzo, dünya çapında yaban hayatının korunması için çalışan kuruluşları destekleyen bir şirket. Şirketin mottosu da “vahşi yaşam için sanat”.

Nathan Ferlazzo, son dönemde mürekkepli kalemle çinilediği muhteşem hayvan figürleri yaratıyor. Figürlerin gövdeleri bitki örtüsüyle ve diğer hayvanlarla bezenmiş. İllüstrasyonlarla süslü çeşitli hediyelik eşya ürünleri yaratıp bunları da satışa sunmuşlar. İllüstratör çalışmalarının gelirini de yine yaban hayatını koruma ve hayvan refahı için bağışlıyor.

Nathan Ferlazzo’nun çalışmalarını Facebook sayfası aracılığıyla da takip edebilirsiniz.

My favourite part…inking! . . .

A post shared by Art for Wildlife Conservation (@mariniferlazzo) on

Farm Friends 🙂 Supporting @edgarsmission . . .

A post shared by Art for Wildlife Conservation (@mariniferlazzo) on

Australian Friends! 😀 Shop prints at mariniferlazzo.com . . .

A post shared by Art for Wildlife Conservation (@mariniferlazzo) on

Görsel: Instagram