Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vahşi Yaşam İçinde Anlam Arayan Sürreal Sınır Yaratıkları

Vahşi Yaşam İçinde Anlam Arayan Sürreal Sınır Yaratıkları

Adrian Cox’un “Border Creatures” (Sınır Yaratıkları) isimli resim serisi melez formlarda yaratıkvari figürlerden oluşuyor.

Missourili sanatçı Adrian Cox, atölyesinde yarattığı devasa figüratif resimlerde uç figürleri kahraman ve empatik elementler olarak kurgulamış.

Sanatçının şu anki çalışmaları, “Sınır Yaratıkları” diye adlandırdığı canavari karakterler etrafında dönüyor. Cox; bazı resimlerinde bu karakterlerin tekrar tekrar portrelerini çalışırken, bazılarında ise törensel temaları işlemiş: Cenaze ritüelleri, dönüşüm ayinleri gibi.

Cox; “Sınır Yaratıkları, doğayla bütünleşmek için çoğu zamanlarını ormanlarda geçiriyor, ancak bu amaçlarına nadiren ulaşabiliyorlar” diyor.

Sanatçı, çalışmalarında manzara resimleri dilini kullanarak, bu karakterlerin yaşadığı dünya olan “Borderlands” (Sınır boyları) üzerine odaklanmış.

“Yarattığım hikaye somutlaştırma ve simgeselleştirmenin tuhaf özelliklerini bir oyun tadıyla araştırmamı sağlıyor.” diyen Cox, “Sınır Yaratıkları”nı tuvale aktarmadan önce özenle model heykellerini oluşturuyor.

Resimlerde kullanılan canlı renk seçimleri dikkat çekerken; yaratılan ışık efektleri ve ince detaylar gerçeküstü bir dünyayla, gerçekçiliği bir arada yaşatıyor.

Görsel; adriancoxart, mipoesias