Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bazen Çıplaklık Daha İyidir

Bazen Çıplaklık Daha İyidir

Wonderful Pistachios markası kabuksuz atıştırmalık tanıtımlarını çıplak görmeye alışkın olduğumuz bazı kişileri giydirerek yapıyor.

Çıplaklığın ayıp ya da mahrem olması toplumdan topluma değişen bir öğreti. Aslında giysilerimiz başta bizi ısıtmak, hastalıklardan korunmak ve kamufle olmak içindi sadece. Evvel zaman içinde insan demiri işler iğneye ipliği geçirir oldu da moda çıktı bir anda insanların hayatında. Moda bize giyecek birçok kıyafet verdi. Şapkalar, gömlekler, elbiseler, ceketler, fularlar ve daha nicesi. Bu liste uzar gider böylece. Ama bazı anlarda da insan çıplak olmak istiyor değil mi? Hepimizin çıplaklığı sevdiği bir an vardır. Ya da bazı şeyler çıplakken güzel değil mi? Bütün vücut hatlarını görebilmenin ve hayran kalabilmenin güzelliği kıyafetlerle olmuyor çünkü. Mesela o Rönesans heykellerini düşünün. Michelangelo’nun David’i düşünün. Onun inanılmaz yüzünde bir güneş gözlüğü ve elinde de bir kahve bardağı hayal edin şimdi. Olmuyor değil mi? Etkisi geçti. Bir anda arkadaşınız Davud oldu o. Wonderful Pistachios markası da bazen çıplaklığın ne kadar güzel olduğunu tam da bu şekilde bizlere savunuyor.

Milo Venüsü Kameralara Gömlek Pantolonla Yakalandı

Wonderful Pistachios markasının yeni reklamının yüzü sanat tarihi dersi alanların hatırlayacağı bir güzellik, Venus de Milo. Afrodit’i ve güzelliği simgeleyen Venus de Milo (Milo Venüsü) günümüzde Louvre Müzesi’nde sergileniyor. Milo Venüsü bu kampanyanın dediğimiz gibi yüzü oluyor ama kamera önüne çıkarken Türkan Şoray kanunları geçerli oluyor bir anda ve bu tarihi güzellik giyiniyor, hem de çok modern bir şekilde giyiniyor. Hatta bir de üzerine konuşmaya başlıyor. Konuştuğunda tabii ki bir noktada satılan üründen yani kabuksuz Antep fıstığından da bahsediyor. Ama konuşmasının genelinde modern çalışan bir kadın olmanın zorluklarını anlatıyor.

Wonderful Pistachios kabuksuz ürünlerinin pazarlaması için bu yöntemi kullanıyor. Kendi bünyelerindeki ajansıyla birlikte çalışmışlar. Sadece 30 saniyelik Milo Venüsü reklamı da yok bu kampanyanın içerisinde. Michelangelo’nun David’i de ve 10 saniyelik bebek İsa da var. Ama doğru ya doğru Milo Venüsü dışındakiler beni bir izleyici olarak pek güldürmedi. David’i de Milo Venüsü gibi konumlasalarmış belki daha esprili bir seriye dönüşebilirmiş.

Özellikle bizim gibi içe kapanık toplumlarda çıplaklık konusu sadece bedenimiz için değil hayatlarımız için de üzerini örtmemiz gereken bir konuya dönüşüyor ne yazık ki. Eski sanat eserlerinin giydirildiği reklamlar yapılırken bizde de şimdilerde açık olsa da Göbeklitepe’nin ve heykellerin gerçekten üzeri örtülüyor.

Künye:
Reklamveren: Wonderful Pistachios

Görsel: YouTube, Wonderful Pistachios