Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaşamın ve Ölümün İç İçe Geçtiği Büyüleyici Doğa İllüstrasyonları

Yaşamın ve Ölümün İç İçe Geçtiği Büyüleyici Doğa İllüstrasyonları

Teagan White, bitkilere ve hayvanlara odaklandığı karmaşık doğa illüstrasyonları ile hem büyüleyici hem de hüzünlü bir evren yaratıyor.

Teagan White’ın masalsı dünyası ilk bakışta sevimli hayvancıklardan, hayvanlarla iç içe geçmiş şahane çiçeklerden ve illüstrasyonlaştırılmış tipografiden oluşuyor. Ancak biraz daha dikkatli bakınca bu büyüleyici doğa illüstrasyonlarının sessiz ve derinden ölümle süslenmiş olduğunu fark ediyorsunuz.

Yeşeren bir ölüdoğa

White’ın çizdiği sevimli hayvancıkların pek çoğu ölü, av olmuş ya da vahşi doğasına uygun bir şekilde avını yerken tasvir edilmiş. Üstelik de en kanlı haliyle. Kimi çürümeye yeni başlamış ve yarı yarıya toprağa karışmışken kimisi çoktan iskelete dönüşmüş. Kiminin üzerinde kurtçuklar, güveler, çiçekler mantarlar ya da çeşitli otlar çıkmaya başlamış. Bazılarının ruhu sayısal olarak artarak bedenini terk ederken betimlenmiş-ki bu da yeniden doğuşa olan inancına işaret eden göstergelerden biri olsa gerek. Dolayısıyla doğanın büyüleyiciliğiyle yaşamın kırılganlığının iç içe geçtiği, yaşam kadar ölümü de ortaya koyan, çok yoğun duygularla dolu illüstrasyonlar. Tüm bu karmaşık duyguları; nostaljik toprak tonlarıyla, süsleme haline gelen organik formlarla ve titiz detaylarla birleştiriyor. Bir tür ölüdoğa illüstrasyonu olarak tanımlayabiliriz Teagan White’ın sulu boya çalışmalarını. Öyle illüstrasyonlar ki, hem doğanın ve yaşamın trajik yanını hatırlıyor hem de bu trajediyi normal akışın parçası olarak sunuyor ve izleyiciyi sakinleştiriyor.

Vahşi doğa gözlemcisi

Chicago doğumlu Teagan, Minnesota’da çalışmalarını sürdürüyor. İllüstrasyon üzerine Minneapolis Sanat ve Tasarım Koleji’nde lisans eğitimi alan sanatçı, 2012’de üniversiteden mezun olmuş. Kendine ayırabildiği kısıtlı zamanları, ormanlık alanda hayvan izlerini ve karışık hayvan patikalarını izleyerek geçiriyor. Kayalık göl ve nehir kıyılarında martıları; tavşanların ve sincapların  yaşamlarını gözlemlemeyi olduğu kadar kır çiçeklerini ve hayvan kemiklerini toplamayı da ilham verici bir alışkanlık haline getirmiş.

Serbest çalışan illüstratör; Target, Papyrus, American Greetings, Penguin Random House, Simon & Schuster, Disney Hyperion, Nike, Honda, Ford, Wired Magazine ve The Washington Post gibi markalar için projeler üretiyor. Bu markalarla gerçekleştirdiği projeler; reklam ve editoryal kitaplardan çocuk kitaplarına, tebrik kartlarına ve tekstile kadar değişkenlik gösterebiliyor.

Sanatçının güncel çalışmalarını Facebook, Behanceinternet sitesi ve Instagram‘dan takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram