Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
80’lerin Kült Filmlerine Selam Çakan Stranger Things Posterleri

80’lerin Kült Filmlerine Selam Çakan Stranger Things Posterleri

Stranger Things, yeni sezonun duyurusunu 80'li yılların kült korku filmlerine gönderme yapan posterlerle yapıyor.

Netflix dizisi Stranger Things 80’lerin ruhunu taşıyan bir dizi. Dolayısıyla bu nostaljiyi tüm iletişim çalışmalarında hakkıyla kullanıyorlar. Yeni sezonun başlaması da 80’ler gibi çok verimli bir malzeme sayesinde birbirinden harika işler çıkmasına vesile oldu. Eskinin 8-bit oyunlarını anımsatan mobil oyunun yanı sıra 80’li yılların kült korku filmi posterlerine selam çaktığı posterleri de dizinin ruhunu yansıtmaya devam ediyor.

27 Ekim’de başlayacak ikinci sezonu duyurmak amacıyla Stranger Things, sosyal medyada yeni posterlerini sergiliyor. Bu posterler yeni olsalar da çok tanıdık gelen bir halleri var zira hepsi, 80’lerin filmlerine bir gönderme. Bazılarını bakar bakmaz tanıyacağınız posterlerde A Nightmare on Elm Street, Evil Dead, Stand By Me, Close Encounters of the Third Kind, Alien, Jaws gibi kült filmleri bulacaksınız. Posterlere sürekli yenileri eklenirken şu an kadar bizim yakalayabildiğimiz 10 film var, ancak bu sayının artacağını da düşünüyoruz. Netflix’in kendi yaratıcı ekibi tarafından yaratılan posterler dizinin Twitter ve Facebook sayfalarından yayınlanıyor.

Gönderme yapılan filmler de tesadüfen seçilmiş değil. Fark edeceğiniz gibi hepsi dönemin korku ya da bilim kurgu filmleri. Bu seçimin nedeni de korkunç yaratıkların kasabaya gelmeleriyle yeni sezonun biraz daha fazla korku öğeleri içermesine dayanıyor. 2. sezonda daha çok yaratık, daha çok canavar bekliyor yani bizi.

Posterlerde görsel tarz bütünüyle 80’leri anımsatacak şekilde. Sadece ana görsel değil; font seçimi, tipografi, metnin yerleşimi ve renkler de hem gönderme yapılan filmlerin ruhunu, hem de dönemin tarzını taşıyor. Buraya aldığımız 10 posterden son 2’si diğerlerinden farklı gerçi, poster tarzında değil, sadece sezon duyurusu yapıyor ama görsel benzerlik yine ortada olduğundan onları da listeye ekledik.

Görsel: Stranger Things