Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çiçek Açan Hayvanlar

Çiçek Açan Hayvanlar

İtalyan sanatçı Nunzio Paci, gövdeleri çiçek açmış hayvanlar tasvir ederek ölüme ve ölümün doğurduğu yeni yaşamlara işaret ediyor.

Görmeyi bilen gözler, karanlığın içindeki aydınlığı görebilir ancak dil her zaman bu kavrayışı anlatmaya yeterli olmaz. Bu iki zıtlık arasındaki döngüyü ve kesişimleri görsel bir dille tasvir etmek için sanat etkili bir ifade aracı. Teagan White, yaşamın ve ölümün iç içe geçtiği, yeşeren ölüdoğa illüstrasyonlarıyla bunu en iyi şekilde ortaya koymuştu. White’ın çalışmalarına benzer şekilde Nunzio Paci de bitkileri ve hayvanları birleştiriyor. Sanatçı böylece yaşamın kırılgan ama yılmaksızın devam eden karakterini anlatan doğa sahneleri yaratıyor.

Ölümün içinde yeşeren çiçekler

Bolonyalı sanatçı Nunzio Paci’nin stili; eski anatomi ve botanik kitaplarından aşina olduğumuz estetiği andırıyor. İllüstrasyonlarda hayvanlar, doğrudan iskeletlerinden ya da organlarının içinden yeşeren çiçeklerle bir bütün olarak gösterilmiş. Hayvanların vücutlarının geri kalanında ölü olduklarına dair çürüme ya da ona benzer belirtilere yer verilmemiş. Yüzey tamamen aydınlık ve sanatçı geniş bir renk paleti kullanmış. Nunzio Paci çizimlerinde, ölümle iç içe geçen yeniden doğuşu taçlandırıyor belki de. Bu arada sanatçının bazı çalışmalarında insan anatomisiyle çiçekleri birleştirdiğini de belirteyim. Zaman zaman hayvanlarla zaman zaman da insanlara ilgili seriye odaklanarak üretim yaptığı görülüyor.

Sanatçının çalışmalarını internet sitesi, Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Nunzio Paci Çiçek Açan Hayvanlar Nunzio Paci Çiçek Açan Hayvanlar Nunzio Paci Çiçek Açan Hayvanlar

Görsel: Instagram