Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Romanya’da Whopper Aşıkları Uçak Kaçırıyor

Romanya’da Whopper Aşıkları Uçak Kaçırıyor

Romanya'da sadece bir tane Burger King var ve oraya gitmek için havaalanında güvenlik kontrolden geçmeniz gerekiyor.

Burger King yemek bir özgürlük müdür? Yemek yemek bir özgürlükse bunun içinde bulunan hakkımız olan her şeyi yiyebiliriz. Tombişlik kısıtlanmaması gereken bir yaşam olabilir tabii ki bedenimizi ve ruhumuzu da çaya batırıp yemediğimiz müddetçe. Romanya’da yemek sektöründe çok ilginç bir konu gündeme geldi geçtiğimiz günlerde. Romanya’da sadece bir adet Burger King varmış ve o da havalimanındaymış. Burger King’e erişmek için de sevdalıların havalimanındaki güvenlik kontrolden geçmesi gerekiyormuş. Yani bir Whopper yemek için uçmanız gerekiyor. Romanyalılarsa Burger King yemek için sürekli bilet alıp uçamayacağı için havaalanı güvenliğine gönüllü olarak destek oluyorlar. Bunu duyan Burger King durur mu peki? Durmaz tabii, yapıştırır Whopper kampanyasını.

Dudak Uçuklatmıyor ama Uçak Kaçırtıyor!

Whopper No Show isimli kampanya Romanya’nın tek Burger King’ine özel kurgulanmış bir site. Bu siteye giren Romanyalılar burada uçak biletlerini ücretsiz bir şekilde Whopper menüsüyle değiştirebiliyorlar. Evet böyle dediğimizde “Nasıl yani bir Whopper menüsü o kadar pahalı mı” dediğinizi duyuyorum. Aslında o kadar pahalı değil çünkü Burger King bir uçak bileti şirketi ile anlaşmış ve bu sayede Whopper yemek isteyenler gerçekten ucuz bir ücrete bu ateşin onları çağırmasına izin veriyorlar.

Videoyu izlerseniz videoda Burger King çalışanının sorduğu sorunun hoşluğuna tanık olabilirsiniz. “Hangi uçağı kaçırdınız” diyor. İnsan bu soruyu duyunca bir gülüyor ya da ben güldüm. Videodaki insanlar uçak kaçırmaya değer bir lezzet olduğunu söylüyor. Belki de bir tane Burger King olunca ateşi daha fazla yakıyor olabilir insanları.

Künye:
Reklam ajansı: Publicis Bucharest
Reklamveren: Burger King
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Jorg Riommi
Üst Yaratıcı Yönetmen: Dan Frînculescu
Grup Yaratıcı Yönetmen: Romulus Petcan
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Adrian Ioța
Sanat Yönetmeni: Vlad Socianu
Reklam Yazarı: Ruxandra Drilea
Dijital Sorumlusu: Calin Buzea
Programcı: Constantin Bunica
Dijital Reklam Yazarı: Cosmin Anghel
Web Tasarımcısı: Sherin Arabo
Müşteri Süpervizörü: Loredana Vîga
Tasarım İştirakçısı: Gabriel Gherca
Müşteri İştirakçısı: Alexandra Stoica
Genel Müdür: Carmen Chipuc
Dijital Planlama: Liviu Ionescu
Pazarlama Sorumlusu: Claudia Tocilă
Dijital Proje Yöneticisi: Cătălin Cincu
Sanat Yönetmeni: George Bălțău
Prodüksiyon Evi: Studioset
Yönetmen: Lawrence Jacomelli

Görsel: YouTube