Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Black Friday Alışverişleri Bedava Whopper Kazandırıyor

Black Friday Alışverişleri Bedava Whopper Kazandırıyor

Burger King, Black Friday için bir internet sitesi yarattı ve sitedeki banner'lar üzerinden yapılan alışverişlerle ücretsiz Whopper kuponu dağıtıyor.

Black Friday, yıl boyunca beklenen en önemli tüketim etkinliklerinden birisi. Dev indirimlerle, insanları mağazalara ve internet sitelerine çekmeye çalışan markalar adeta bir çılgınlık için herkesi çekmeye çalışıyor. Yağmalanan mağaza görüntüleri internette fink atarken REI de #OptOutside kampanyasıyla insanların bu günde mağazalara tıkışmak yerine dışarıya çıkmasını teşvik etmişti. Kart oyunu Cards Against Humanity de 3 sene önce hiçbir şey satmadan parodi niteliğindeki kampanyaları ile 71 bin dolar bağış toplamıştı. Burger King ise bu sene hiçbir şey satmadan internet sitesindeki banner gelirleriyle Whopper kuponu dağıtacak.

Ne kadar alışveriş o kadar Whopper

Whopper Shopper isimli kampanya basitçe hazırlanmış internet sitesi üzerindeki banner reklamları üzerinden çalışıyor. İnternet siteleri üzerinde bulunan banner’lara tıklayarak gidilen yerde hesap açıp, satın alma gerçekleştirdikten sonra, yönlendirmeyi yapan internet sitesi alışveriş üzerinden minik bir pay alıyor. Burger King de bu süreç üzerinden ilerleyerek whopper-shopper.com internet sitesini hayata geçirmiş. Site üzerinde çeşitli alışveriş sitelerine banner’larla yönlendirmeler var. Kullanıcılar bunlara tıklayarak alışveriş yaptıkça Whopper biriktirmeye başlıyor.

Burger King, site üzerinden elde ettiği geliri kasasına koymak yerine kullanıcılarına Whopper olarak ödüyor. İnternet sitesi 15 Kasım’da erişime açıldı ve 26 Kasım’a kadar aktif olacak. Bu süre içinde 3 Whopper’a kadar kupon biriktirilebiliyor. Ardından şirket elde edilen bu kuponları ABD’deki adreslere posta ile gönderecek. Ve sonrasında geriye sadece restorana gidip burgeri yemek kalıyor.

Kampanya Burger King ve Almanya merkezli yaratıcı ajansı Grabarz & Partner iş birliğiyle hayata geçmiş. Kampanyanın internet sitesini ise buradan inceleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube