Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Real Racer: Sürücü Koltuğunda Hissettiren Uzaktan Kumandalı Otomobil Yarışı

Real Racer: Sürücü Koltuğunda Hissettiren Uzaktan Kumandalı Otomobil Yarışı

Kobotix'in tasarladığı Real Racer ile kullanıcılar; içine akıllı telefonlarını yerleştirdikleri gözlükle yarışıyor ve yolu uzaktan kumandalı yarış otomobilinin sürücü koltuğundaymış gibi görebiliyorlar.

Oyun dünyası, video oyunlarının hakimiyeti altında. Ancak teknoloji fiziki dünyada oynanan bazı oyunları ve oyuncakları da geliştirmeye devam ediyor. Uzaktan kumandalı yarış otomobilleri, teknolojinin gelişmesiyle büyük değişim geçiren ve hayatta kalan oyun araçlarından. Zamanla daha dayanıklı pillere, daha güçlü motorlara kavuşan bu araçlardaki en büyük değişim, kontrol sistemlerinde gerçekleşti. Real Racer de FPV sistemine sahip uzaktan kumandalı bir araç olarak bunun en güzel örneklerinden biri.

Real Racer ile Uzaktan Kumandalı Yarış Otomobilinin Sürücü Koltuğunda Gibi Hisset

Real Racer ile yarış arabasının perspektifinden sürüş

FPV (first person view) terimi; araç üzerindeki bir kameradan gelen sinyallerle görüntü veren bir gözlük veya ekran yardımıyla sanki aracın içindeymişsiniz gibi görmenizi sağlayan bir sistem. “Birinci kişi görüş açısı” gibi Türkçeye çevirebileceğimiz bu sistemin adını, son zamanlarda drone’larla da sık sık duymuş olabilirsiniz. Bu sistem uzaktan kumandalı yarış otomobillerinde de kullanılıyor. Real Racer’ın en önemli özelliği de FPV sürüşü sunması. Kullanıcılar, içine akıllı telefonlarını yerleştirecekleri gözlükle, yolu aracın sürücü koltuğundaymış gibi görebiliyor. Gecikme oranı düşük 720p hızında video akışı, gerçek zamanlı ve net bir görünüm sunuyor. Uzaktan kumandasında, gaz pedalı ve direksiyonu doğrudan kontrol edebileceğiniz tetikleyiciler bulunuyor.

Real Racer ile Uzaktan Kumandalı Yarış Otomobilinin Sürücü Koltuğunda Gibi Hisset

Hong Kong’lu teknolojik oyuncak girişimi Kobotix, Kickstarter’da 24 saatten az bir sürede hedeflediği fonu tutturmuş ve kampanya 40 bin doları aşan destekle halen devam etmekte. Real Racer otoları ilk bakışta, geleneksel uzaktan kumandalı otomobilleri andırıyor. Dört tekerli, tamamen bağımsız bir süspansiyonlu, saatte 20 km hıza ulaşabilen ve 30 m menzilli araçlar bunlar. Kolayca değiştirilebilen ve yeniden şarj edilebilen 800 mAh LiPo (lityum polimer) pil takımıyla çalışıyorlar. Tek şarjla yaklaşık 20 dakika boyunca oyun oynanabiliyor. Şarj süresi ise yaklaşık 1 saat. Pil çıkarılabilir olduğundan yedek pili takıp hemen oyuna kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Real Racer Kickstarter kampanyası 6 Aralık’a kadar devam edecek ve şu anda erken siparişle 97 dolara edinmek mümkün.

Görsel: Kickstarter