Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Büyük 3 Boyutlu Video Projeksiyonu Tokyo’yu Aydınlatıyor

Dünyanın En Büyük 3 Boyutlu Video Projeksiyonu Tokyo’yu Aydınlatıyor

Japonya merkezli global elektronik ve teknoloji devi Panasonic, Tokyo’nun Shinjuku bölgesinde bulunan ve Tocho adıyla da anılan 48 katlı dev büyükşehir belediyesi binasını kalıcı projeksiyonlarla aydınlatıyor.

Özellikle Tokyo gibi teknolojinin merkezi sayılan metropollerde 3 boyutlu video projeksiyon işleri görmek artık fazlasıyla normalleşti. Fakat bu yazıda bahsedeceğimiz video projeksiyon işini benzerlerinden farklı kılan birçok yönü var. Japon teknoloji üreticisi Panasonic tarafından 24 Şubat 2024 tarihinde yayınlanmaya başlayan bu dev projeksiyon, Tokyo Metropolü Belediye Binası’nı özel bir teknolojiyle kalıcı bir şekilde aydınlatacak.

Bu Dev Prodüksiyon Tamamen Uzaktan Kumandalı

Tokyo’nun en hip bölgelerinden Shinjuku’da bulunan, 48 katlı ve 248 metre yüksekliğindeki Tocho binası (Tokyo Metropolü Belediye Binası) üzerine yansıtılan bu proje aynı zamanda dünyanın en büyük mimari video projeksiyon projesi olarak Guinness Rekorlar Kitabındaki yerini de aldı. Panasonic AcroSign ve RMS (Uzaktan yönetim servisi) ürünleriyle tamamen bulut kontrollü olarak oynatılan canlı animasyonlar, uzamsal bir prodüksiyon ile sunuluyor.

Projenin teknik detaylarına inmek gerekirse, Panasonic, Tocho’nun dış cephesini dünyanın en büyük kalıcı projeksiyonu ile aydınlatmak için iki ürününü kullanıyor: AcroSign ürünü, dijital işaretler, yüksek parlaklıkta projektörler ve etkileyici bir ses sistemi gibi özellikleri içeriyor. AcroSign sayesinde izleyiciler hem canlı animasyonları izleyebiliyor hem de sekanslara eşlik eden müziği dinleyebiliyorlar. Projektör eşlemeli RMS sistemi ise, canlı animasyonları işleyen kişilerin, Panasonic’in gözetim kameralarını ve bulut tabanlı uzaktan yönetim ve içerik güncelleme sistemini kullanarak video projeksiyonun bakımını dahi uzaktan yapabilmelerine imkan tanıyor.

Tocho binası Tokyo’nun Sembollerinden Biri Olacak

Bulut tabanlı olması ve görüntü & ses kalitesindeki üstünlüğünün yanı sıra Panasonic Night & Light projesinde, ısıya, toza, suya ve titreşime dayanıklı projeksiyon elemanları kullanıyor. Panasonic maliyeti oldukça yüksek olan bu elemanları kullanarak, Night & Light projesinin uzun yıllar boyunca işlerliğini sürdürmesini ve bu sayede Tocho binasını Tokyo’nun turistik sembollerinden biri haline getirmeyi hedefliyor.

 

Görsel: Youtube