Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Animasyon Tarihine Daft Punk Bakışı

Animasyon Tarihine Daft Punk Bakışı

Uzun bir aradan sonra yeni parçası Infinity Repeating'i yayınlayan Daft Punk, 3B animasyon videosuyla görsel tasarım tarihine hızlandırılmış ve etkileyici bir bakış atıyor.

İki yıl önce beklenmedik bir şekilde dağıldıktan sonra Instant Crush ve Get Lucky gibi parçaların yer aldığı unutulmaz Random Access Memories albümünün 10. yıl dönümünü yeni şarkılar ekledikleri özel bir albümle kutlayacaklarını duyuran Daft Punk, uzun bir aradan sonra ilk parçasını yayınladı. Warren Fu’nun yazıp yönettiği ‘Infinity Repeating’ adlı parçanın klibi, ses stüdyosu Therapy Studios ile animasyon stüdyoları H5 Studio, Picnic Studios ve Light Studios’un iş birliğiyle hazırlandı. İki boyutlu başlayıp üç boyutlu animasyona evrilen video klip, görsel tasarım tarihinin hızlandırılmış kısa belgeseli tadında.


Infinity Repeating klibi, Fat Boy Slim’in 1998 çıkışlı You’ve Come a Long Way, Baby albümünde yer alan Right Here Right Now parçasının klibinin adeta fütüristik bir versiyonu. Bir nokta ile başlayan video 13. saniyede evrim teorisiyle değişerek 30. saniyede Leonardo da Vinci’nin ünlü eskizi Vitruvius Adamı’na dönüşmeye başlıyor. 44. saniyede 1963 yılındaki ilk renkli televizyon yayınıyla birlikte renklenen karakterimiz, 01:32’de piksellerine ayrışmaya başlıyor.

Piksellerden animasyona geçiş yaptıktan sonra giderek fütüristik bir tarza bürünüyor ve sonunda robotik bir Daft Punk görünümüne kavuşuyor. Klip ayrıca aynı sahneyi kendi tarzlarında yorumlayan 2 bin 400 sanatçının yer aldığı üç boyutlu bir animasyon projesine de atıfta bulunuyor. The Voidz ile The Strokes’un solisti Julian Casablancas’ın eşlik ettiği parçanın finalinde başlangıç noktasına geri dönen klibini aşağıda izleyebilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Daft Punk (@daftpunk)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Twitter, Instagram, Youtube