Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İklim Değişikliğine Karşı Cankurtaran Kanepe

İklim Değişikliğine Karşı Cankurtaran Kanepe

Kreatif ajans Mother, insanların iklim değişikliğine olan kayıtsızlıklarını cankurtaran salına dönüşebilen sele dayanıklı yüzer kanepe tasarımıyla hicvediyor.

Kreatif ajans Mother, iklim değişikliğine karşı süregelen kayıtsızlığı eleştirmek amacıyla can yelekleri kullanılarak tasarlanan ‘Bliss Sofa adlı yüzer kanepeyi New York Tasarım Haftası’nda sergiliyor. Daha geniş bir yüzer mobilya serisinin bir parçası olarak tanıtılan sele dayanıklı kanepe, acil durumlarda ikiye katlanarak cankurtaran salına dönüşebiliyor. Kanepenin minderleri, geri dönüştürülmüş çam ağacından üretilen ahşap mobilya tabanına bağlı olmadığı için herhangi bir sel durumunda yüzdürme işlevi görmek üzere tasarlandı.

Yüzer kanepe, can yeleklerinde kullanılan ve suya karşı uzun süreli dayanıklılık sağlayan Sunbrella kumaşlarından üretildi. Kumaş üzerine şablon baskılı bir deniz seviyesi göstergesi ve koltuk minderlerinin arka tarafında bir SOS işareti var. Bir çift entegre kürek ve acil durum fişekleri gibi hayati birtakım özelliklere sahip olan kanepenin pufunun altında ayrıca mini bir sandık bulunuyor. Sandığın içinde bir tür kullanım kılavuzu, içecek ve güneş kremi gibi acil durumlarda suyun üstündeyken ihtiyaç duyulabilecek malzemeler yer alıyor.

Sele dayanıklı cankurtaran kanepe tasarımına 100 bin dolar değer biçen Mother ekibi, bu şekilde küresel ısınmanın herkesi aynı şekilde etkilemediğine ve kriz zamanlarında kurtuluş için imkânları olanlarla olmayanlar arasındaki dengesizliğe dikkat çekmeyi amaçlıyorlar. NYCxDesign sergisi “Harmonious Proportions” kapsamında Tuleste fabrikasında sergilenen acil durum mobilyasının satışından elde edilecek olan gelirin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne (UNHCR) bağışlanacağı açıklandı.

Görseller: Mother, Instagram