Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aynı Sahneyi 2.400 Sanatçının Yorumladığı 3B Animasyon Projesi

Aynı Sahneyi 2.400 Sanatçının Yorumladığı 3B Animasyon Projesi

Clinton Jones, 3B animasyon sanatçılarını aynı sahneyi kendi tarzlarında yorumlamaya davet ettiği bir etkinlik gerçekleştirdi ve bu etkinliğe 2.400 sanatçı katıldı.

Kollektif animasyon projeleri çok ilginç işler ortaya çıkmasını sağlıyor. Daha önce bunun çarpıcı bir örneğini Kristen Lauth Shaeffer tarafından yapıldığına şahit olmuştuk. Shaeffer, 2 yıl boyunca yüzlerce insanın kare kare resimlediği 349 adlı bir stop-motion dans filmi üretmişti. Şimdi de görsel efekt tasarımcısı Clinton Jones’un gerçekleştirdiği bir etkinlik sonucu ortaya çıkan 3B animasyon işleri var sırada.

Geniş katılımlı bir CG meydan okuması

Clinton Jones öncelikle öne doğru eğilmiş zor zor yürüyen bir figürün yer aldığı basit bir animasyon hazırlamış. Bu çıplak animasyonu hem aşağıdaki videoda hem de haberin en sonundaki filmin başlangıcında görebilirsiniz. Ardından 3B animatörleri, bu sahneyi temel alarak en iyi render’larını oluşturmaya davet etmiş. Jones’un çağrısına 2.400 sanatçı yanıt vermiş.

Aşağıdaki videoda Jones geçen yılki meydan okumanın sonuçlarından bahsederek  bu yılki meydan okumayı duyuruyor. “Alternate Realities Community Challenge” adını verdiği bu etkinlikle ilgili şartları, katılım şeklini ve ödülleri açıklıyor.

Jones’un hazırladığı temel animasyon ağır bir yük taşıyan bir figürü tasvir ediyor gibi görünüyor. Dolayısıyla diğer sanatçılar da bu fikir üzerinden ilerlemiş. Savaşın harap ettiği bir şehirde ağır bir sırt çantası taşıyan adam, zombileşmiş bir cesedi sedye üzerinde ambulansa doğru iten doktor, başka bir gezegende yol alan astronot, fabrika işçisi, robotlar tarafından zorla çalıştırılan bir köle ve bunlara benzer pek çok farklı role bürünmüş yürüyen figür. Çoğunda futurist ve siberpunk bir atmosfer hakim.

Clinton Jones, en dikkat çekici 100 versiyonu yaklaşık 11 dakikalık bir videoda bir araya getirmiş. Her sanatçının ismi ve Instagram kullanıcı adı, videonun sol alt köşesinde belirtilmiş.

Dilerseniz 2.400 animasyonun tamamının yer aldığı aşağıdaki videoyu da izleyebilirsiniz. Bu video yaklaşık 3 saat sürüyor.

Clinton Jones’un projelerini Twitter’ı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: YouTube