Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike ve IKEA İş Birliği Yapsaydı

Nike ve IKEA İş Birliği Yapsaydı

SHOOBOX, "Nike ve IKEA iş birliği yapsaydı ne olurdu?" sorusunun cevabını NIKEA adlı tasarımlarıyla ortaya koydu.

IKEA o kadar sevilen bir marka ki, tasarımcıların yeni projelerine de sık sık ilham veriyor. Örneğinen son Endüstriyel Tasarım öğrencisi Ryan Schlotthauer, IKEA’nın tasarım felsefesinden ilham alarak Höga adlı bir elektrikli otomobil kiti tasarlamıştı. Bu kit, Renault’nun mobilite yaklaşımını ve IKEA’nın “üretim, paketleme ve pratik kullanım” felsefesini birleştirerek herkese kendi otomobilini yapma imkanı sunan bir konsept tasarımdı. Şimdi de SHOOBOX’ın NIKEA tasarımı var sırada.

SHOOBOX’tan NIKEA

SHOOBOX, spor ayakkabı meraklısı topluluğa hitap eden ve ayakkabı aksesuarları satan bir mağaza. Kanadalı şirket, imkanları kısıtlı gençlere yardım yapıyor. Bu amaçla tüm gelirin %10’unu ihtiyacı olan gençlerin spor ayakkabı sahibi olması için kullanıyor. Mağazayı kuran ve ürünleri üreten kişi de spor ayakkabı tutkunu bir tasarımcı. Genellikle Nike’yi konu alan yaka iğneleri ve baskılar üretiyor. Çizimlerinde hep Nike ayakkabıları ve ayakkabı kutularını başka bir nesneyle birleştiren konsept tasarımlar olduğunu görüyoruz.

nikea

Nike ve IKEA markalarının karışımının nasıl görüneceğini merak eden herkesin cevabı SHOOBOX’ta bulması mümkün. İki ikonik logonun karışımını ve IKEA kılavuzlarını anımsatan spor ayakkabı planları, NIKEA diye bir iş birliği olsaydı bunun neye benzeyeceğini gösteriyor.

‘İki sektörü, muhtemelen asla birlikte çalışamayacak iki büyük şirketi bir araya getirdiğinizde…….SANAT! elde edersiniz” diyor Instagram gönderisinde. Kareli kağıtta ölçümler eşliğinde NIKE’ın en popüler ayakkabı modellerinden oluşan bir dizi “NIKEA” konsept kılavuzu sunuyor.

Görsel: SHOOBOX