Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evde Monte Edilebilen Elektrikli Otomobil

Evde Monte Edilebilen Elektrikli Otomobil

Endüstriyel Tasarım öğrencisi Ryan Schlotthauer, IKEA’nın tasarım felsefesinden ilham alarak Höga adlı bir otomobil kiti tasarladı.

ABD’li tasarımcı Ryan Schlotthauer, lisans tezi için Ikea ve Renault arasındaki hayali bir iş birliğine dayalı bir konsept araç geliştirdi. Höga (İsveççe anlamı uzun/yüksek) adlı bu konsept tasarım, atıkları minimumda tutan bir otomobil. Hatta bu tasarım, kullanıcının bizzat monte edebilmesi için kurgulanmış bir otomobil kiti.

IKEA + Renault = Höga

Schlotthauer, Höga’yı Renault’nun gelişmiş mobilite yaklaşımını ve IKEA’nın “üretim, paketleme ve pratik kullanım” felsefesini birleştirerek tasarlamış. Araç, birbirine geçen kasa elemanları sayesinde tek bir kişi tarafından birkaç saat içinde monte edilebiliyor. Toplamda 374 parçadan oluşan kitte sadece 114 bağımsız parça bulunuyor. A-şasi tasarımı, plastik aracın güvenliğini artırmak için bir takla kafesi içeriyor.

höga

Sadece 1,8 metre yüksekliğinde ve 2,3 metre uzunluğunda olmasına rağmen, Höga iki yetişkinin rahatça sığabileceği koltuklara sahip. İç mekan; ekstra bagaj ve hatta bir bebek arabası için yer açmak üzere özelleştirilebiliyor. Ön ve arka camlar tamamen açılarak ekstra parçaların eklenmesiyle yan kapı ihtiyacı ortadan kalkıyor. Schlotthauer IKEA etkisini daha net ortaya koymak için araca IKEA’nın parlak sarı ve mavi renklerini vermiş. Ayrıca IKEA’nın tarzında promosyon ürünleri tasarlamış.

Otomobil sürdürülebilir prensiplere uygun olarak tasarlanmış. Ryan Schlotthauer bu açıdan Renault’nun sürdürülebilir açık ekosistemlere ve döngüsel ekonomiye dayalı ulaşım çözümleri geliştirmeyi amaçlayan yeni markası Mobilise’dan ilham almış.

höga höga

Görsel: Behance