Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cream Studio’nun Gözünden Galata Kulesi’nin Yeni Boyutları

Cream Studio’nun Gözünden Galata Kulesi’nin Yeni Boyutları

Var olduğu süre boyunca birçok hikayeye tanık olan İstanbul'un sessiz güzeli Galata Kulesi, İstanbullu Cream Studio tasarımlarıyla İstanbul Gençlik Festivali kapsamında duvarlarını kaldırdı.

Galata Kulesi 528 yılında inşa edildiğinden beri İstanbul’un en bilinen ve muazzam sembollerinden biri. İstanbul’un tarihine bu kule pek çok kere tanıklık etti. O duvarlar neler gördü hiçbirimiz bilemeyeceğiz ama Galata bilecek. Bizans imparatoru Anastasius döneminde İstanbul’daki yaşamına fener kulesi olarak başlayan Galata 1204’te çok büyük bir yıkıma dayanmış ve 1348’de bu sefer İsa Kulesi olarak İstanbul’a yeniden merhaba demiştir. Galata Kulesi ismiyle başladığı üçüncü hayatıysa 1445-46 yıllarında geçirdiği değişimle oldu. O zamandan beri de her geçen yüzyıl kabuk değiştiriyor Galata ve İstanbul’a gelenleri kendine hayran bırakıyor.

Gençlik Ateşiyle Dile Gelen Galata

Bu sene Galata Kulesi kabuk değiştirmedi ama bize içini açtı. Duvarlar bir anda dile geldi ve kısa bir animasyon hikayesini bedenine taşıdı. İstanbul’lu Cream Studio, İstanbul Gençlik Festivali kapsamında Galata’yı 3b projeksiyon yansıtma tekniğiyle 10 gün boyunca her akşam 20.55’ten sonra 15 dakikalığına bir hikayenin kahramanı yaptı. Bu hikaye festival kapsamında olduğu için hikaye anlatıcılığından çok görsel şölene odaklanmıştı ama olsun yine de 15 dakika boyunca Galata’nın açılır kapanır görselleştirmeleri oradan geçenleri kendine bağlamaya yetti.

Festivalin teması sanat, teknoloji, müzik, e-spor ve oyun olduğu için 3b projeksiyon yansıtmanın görselleştirilmesi de bu anahtar kelimeleri kapsıyordu. Zaten stüdyo İstanbul Gençlik Festivali’nin sadece projeksiyon yansıtma bölümünü değil tüm markalaşmasını görselleştirdiği için festivalin yayınlanan marka kimlik videosuyla da uyumlu Galata’nın giydirmesi. Bir anda duvar açılıyor ve Galata’nın merdivenleri renk renk toplarla doluyor ya da duvarlar kırılıyor ve içinden robotik bir kol çıkıyor. En son tabii ki bu animasyon İstanbul Gençlik Festivali’nin logosuyla kapanıyor. Müziklerin yapımını ise  birçok yeni medya işinden bildiğimiz Audiofil üstlenmiş.

Künye:
Reklam veren: İstanbul Gençlik Festivali – Hezarfen Danışmanlık
Tasarım ve Animasyon: Cream Studio
Müzik ve Ses Tasarımı: Audiofil

Görsel: Vimeo