Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul’un Simgeleri Karton Bardaklarda

İstanbul’un Simgeleri Karton Bardaklarda

Berk Armağan namıdiğer seyyahart, İGA İstanbul Havalimanı için karton bardakların üzerine İstanbul'un simgelerini çizdi.

Berk Armağan’ın kahve bardaklarına yaptığı çizimleri birkaç yıl önce keşfetmiştik. Çizimleri aracılığıyla seyahat hayallerini ve sokak hayvanlarına yönelik projelerini gerçekleştirmesi de oldukça ilham vericiydi. O dönem, bardak çizimleri sayesinde Balkanları ve Ukrayna’yı gezen çizer, gezerken de bardaklara çizmeye devam etmişti. Armağan bu defa da İstanbul’un simgesi olan anıtlara, meydanlara ve yapılara odaklandığı İstanbul’un Bardakları serisiyle dikkatleri çekti. Seriyi, İGA İstanbul Havalimanı için çizmiş.

Armağan, sosyal medyada seyyahart kullanıcı adıyla tanınıyor. Bu ad, sanatsal misyonunu da çok iyi açıklıyor. “Seyyahart, gezgin (ben), seyahat (amacım), sanat (yolum) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.” diyor sanatçı.

“25 ülke ve 60’tan fazla şehir gezdim”

“Üzerine çizim yaptığım kağıt bardakları satarak dünyayı dolaşıyorum. Ekim 2016’da bu fikir doğduğundan beri 25 ülke ve 60’tan fazla şehir gezdim. Çizim eğitimim yok. Seyahat ederken öğrendiklerimi, deneyimlerimi ve sanatımı beni takip edenlerle paylaşıyorum. İstanbul’un Bardakları projesi, havaalanından İstanbul’a turist gibi gelip İstanbul’un popüler noktalarını gezmek ve çizmek üzerine kurulu.”

Seride; Taksim Cumhuriyet Anıtı, İstanbul nostaljik tramvayı, Havalimanı trafik kontrol kulesi, Tophane Çeşmesi, Yerebatan Sarnıcı’ndaki ters duran Medusa heykeli, St. Antuan Kilisesi, Dolmabahçe Sarayı’ndaki Saat Kulesi, Ayasofya, Galata Kulesi, Şile Feneri, Topkapı Sarayı Giriş Kapısı, Kadıköy Boğa Heykeli, Kız Kulesi ve daha birçok ikonik sembol yer alıyor.

Berk Armağan’ın yeni bardak çizimlerini Twitter’ı ve YouTube kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

istanbul'un bardakları istanbul'un bardakları
Görsel: Berk Armağan