Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kulüp Dizisindeki VFX Büyüsü

Kulüp Dizisindeki VFX Büyüsü

Imaj Group, Kulüp dizisi için 21 yetenekli sanatçının 9 ayda yarattığı 868 VFX planından sahneler paylaştı.

1950’li yılların İstanbul’unda geçen Netflix’in Türk yapımı orijinal içeriği Kulüp, gerek konusu gerekse dönemi yansıtan set ve kostüm tasarımlarıyla zamanda adeta yolculuğa çıkarıyordu. Eski İstanbul’dan izler barındıran dizi, kentin ve ülkenin geçmişine ayna tutarken Galata Kulesi gibi birçok mimari yapının ayrıntıları da dönem dizisinin arka planındaki emeği gözler önüne seriyor.

Kulüp’ün görsel efektleri ve gizli kahramanları

Aksesuarları, kostümleri, dekor seçimi ve mekan tasarımına kadar büyüleyen bir atmosfere sahip diziyi izleyen herkesin aklına bu sahnelerin nasıl hazırlandığı sorusu düşmüştür. Senaryo ve oyuncu performansını bir tarafa bırakırsak diziyi etkileyici kılan faktörlerden biri de bu durum.

Bu başarılı çalışmanın arkasında Imaj Group’un 21 yetenekli sanatçısı ile stüdyolarında hazırladığı 868 VFX planı bulunuyor. Her sahne için yapılan çalışmalardan detayların paylaşıldığı videoda kurulan setin arkasındaki VFX büyüsünü yakalamak mümkün. Her bir katmanla birlikte sahnelerin öncesi ve sonrası gözler önüne seriliyor.

Dizi için 4 aylık pre-prodüksiyon ve 5 aylık post prodüksiyon sürecinin ardından toplamda 238 adet 3B modelleme yapılmış ve 1 saat 46 dakikalık içerik üretilmiş. 1950’lerdeki İstanbul’un ruhunu özverili bir şekilde yansıtan süreçten kesitleri izleyerek Kulüp dizisi için yaratılan evrenin ayrıntılarını yakalayabilirsiniz.

Görsel: Instagram