Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
FC Barcelona’nın Yeni Pantone Cinsiyet Eşitliği Rengi

FC Barcelona’nın Yeni Pantone Cinsiyet Eşitliği Rengi

Toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla Pantone ile iş birliği yapan FC Barcelona, yeni resmi kulüp rengi 'Lila Barça'yı tanıttı.

The Pantone Color Institute ile iş birliği yapan La Liga kulüplerinden FC Barcelona, cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla takımın lacivert ve bordo renklerinin birleşiminden elde edilen yeni kulüp rengi ‘Lila Barça’yı tanıttı. Bugüne kadar Pantone ile iş birliği gerçekleştiren ilk futbol kulübü olan FC Barcelona, Lila Barça’yı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu.

İlk kez erkek futbol takımının 5 Mart’ta Valencia CF ile oynadığı maçta oyuncuların taşıdığı pankatta kullanılan Lila Barça, “La ugualtat és” (Eşitlik bizim renklerimizdedir) sloganıyla birlikte tanıtıldı. Takımın klasik renklerine dahil edilen yeni Pantone rengi, kaptan pazu bandı, sosyal medya görselleri ve maç öncesi reklam panolarında Spotify Camp Nou stadında kullanılmaya başlandı.

Kulüp ayrıca bu slogan altında orijinal lacivert ve bordo renklerini birleştiren yeni tescilli Pantone renginin üretim sürecini gösteren bir de video yayınladı. Kadın A takımı oyuncusu Alexia Putellas’ın seslendirdiği ve Barça TV’de yayınlanan videoyu bu bağlantıdan izleyebilirsiniz. Yeni kulüp renginin yanı sıra FC Barcelona, çeşitli projelerle kadınların spor dünyasındaki görünürlüklerini artırmayı planlıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

PANTONE (@pantone)’in paylaştığı bir gönderi


Görseller: Twitter, Instagram