Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokaklara Neşe Katan Minik Tebeşir Karakterler

Sokaklara Neşe Katan Minik Tebeşir Karakterler

David Zinn'in tebeşirle sokaklara çizdiği sevimli karakterler, kent sakinlerine küçük sürprizler yapıyor.

Sokak sanatçısı David Zinn’in birbirinden sevimli ve yaratıcı çalışmalarına daha önce yer vermiştik. Zinn sokaklara tebeşirle minik karakterler çizerek kent sakinlerine küçük mutluluklar armağan etmeye son sürat devam ediyor. Michigan’ın Ann Arbor bölgesinde yaşayan insanlar bu açıdan şanslı çünkü sanatçı, 2001 yılından bu yana bu bölgenin sokaklarında üretim yapıyor.

Çevresiyle etkileşim halinde olan işler

Michigan sakinleri; kaldırımlardaki, merdivenlerdeki, parklardaki kuytu köşelerde Zinn’in minik şakalarıyla karşılaşıyor. Her bir çizim, izleyicisinin yüzüne minik bir gülümseme konduracak denli neşeli. Ayrıca kar, dökülen yapraklar, taşlar, yerdeki lekeler gibi çevresel etkenlerle de etkileşimli. Hatta Instagram’daki yapım süreci videolarına göz attığınızda, sanatçının bunları ilham kaynağı olarak kullandığını görebilirsiniz.

Zinn’in sanatı, kendine özgü stili sayesinde kolayca diğer sanatçılarınkinden ayırt edilebiliyor. Tilkileri, ejderhaları, köpekleri ve mitolojik karakterleri doğrudan hayal gücünü kullanarak tasvir ediyor. Perspektif ve gölgeleme teknikleriyle çizimleri derinliğe sahipmiş gibi gösteren yanılsamalar yaratıyor. Tebeşirle çizim yaptığından eserler en fazla birkaç gün varlığını koruyabiliyor. Sanatçı fotoğraflarla onları ölümsüzleştiriyor.

Sanatçı, bu tür işler yapmak isteyenler için tüm hilelerini ve sırlarını içeren Chalk Art Handbook adlı bir kitap hazırlamış. Sanatçının çevrim içi mağazasına göz atarak diğer çalışmalarını görebilirsiniz.

tebeşir sokak sanatı tebeşir sokak sanatı

Görsel: Instagram


Bigumigu Yazarı
| GENEL